Arama sonuçları

Soruyla inatlaşmayın ‘turlayarak' tamamlayın

Soruyla inatlaşmayın ‘turlayarak' tamamlayın

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) toplam 160 soru var, çözmek için de 160 dakikanız olacak. Yani her soruyu çözmek için 1 dakika zaman ayırmanız gerekiyor. 1 dakikadan fazla zaman harcadığınız takdirde diğer sorular için ayrılan süreyi kullanmış olacaksınız. Bu yüzden yapamadığınız sorularda uzun zaman geçirmemeniz gerekiyor. Bunun için de "turlama tekniği" denilen yöntemi kullanabilirsiniz. Bu yönteme göre okuduğunuz, çözmeye çalıştınız ancak belirtilen sürede çözemeyeceğinizi anladığınız soruyla inatlaşmaktan vazgeçip, işaret koyabilir ve sıradaki soruya geçebilirsiniz. Sınav kitapçığındaki tüm soruları tamamladıktan sonra işaret koyarak geçtiğiniz bu sorulara tekrar dönebilirsiniz. İşte bu teknik turlama tekniği olarak adlandırılıyor. 

CEVAPLARI NASIL İŞARETLEYECEKSİNİZ?
Soru kitapçığındaki bütün sorular çoktan seçmeli olacak. Her soru için beş farklı seçenek verilecek. Bu seçeneklerden yalnızca biri sorunun doğru cevabıdır. Cevaplar, cevap kağıdına işaretlenecek. Cevapların mutlaka cevap kağıdına işaretlenmesi gerekiyor. Soru kitapçığında işaretlenen cevaplara hiçbir işlem yapılmaz. 

VAZGEÇTİYSENİZ İYİCE SİLİN
Sınav soruları çoktan seçmeli olacak her sorunun 5 cevap şıkkı olacak. Şıkkınızı yuvarlak alanın dışına çıkarmayaçak şekilde işaretlemelisiniz. İşaretlediğiniz bir sorunun cevabından vazgeçtiğinizde şıkkı çok iyi silmelisiniz. Çünkü optik okuyucu iyi silinmemiş şıkları da okuyabiliyor, iyi silmezseniz aynı sorunun birden çok cevabı işaretlenmiş görünecek ve yanlış sayılacak.

11-03-2016


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş