Arama sonuçları

Sosyal medya ‘Öğretmen’i tartıştı

Sosyal medya ‘Öğretmen’i tartıştı

Sosyal medya ‘Öğretmen’i tartıştı. Fox’un yeni dizisi Öğretmen yayımlanan ilk bölümü ile sosyal medyanın gündemi oldu. Dizi ile ilgili hem eleştiri hem de beğeni mesajları vardı.

Yapımcılığını Medyapım ve MF Yapım’ın üstlendiği, yönetmenliğini Koray Kerimoğlu’nun yaptığı Öğretmen dizisinin başrollerinde İlker Kaleli, Ceren Moray, Serhat Kılıç, Afra Saraçoğlu, Serkan Keskin ve Şerif Erol paylaşıyor.

“Sizinle şu andan itibaren, artık öğretmen-öğrenci değiliz. Şu andan itibaren sizler benim rehinemsiniz” diyerek, okulunda bomba patlatan ve öğrencilerini rehin alan “Değişin artık” diyen Akif Öğretmen’in (İlker Kaleli) bu sözleri sosyal medyada çok tartışıldı.

SOSYAL MEDYA ‘ÖĞRETMEN’İ TARTIŞTI

Son dönemde gençler arasında yaygınlaşan zorbalık konusunun da işlendiği ilk bölümde Öğretmen’in “insanlık dersi verdiği” de “aynı zorbalığı öğrencilere uyguladığı” da dile getirildi.

Fizik öğretmeni Akif Erdem’in, son dersi için Küçükkapı Lisesi 12A sınıfını bomba patlatarak, rehin alması “Bu nasıl bir öğretmen” tartışmalarına da neden oldu.

 

LA CASE DE PAPEL DİZİSİ Mİ ÖRNEK OLDU?

Bu arada Öğretmen dizisi ile ilgili yapılan yorumlarda İspanya yapımı bir soygun ve suç dizisi olan La Case De Papel benzetildi. Türkiye’de izlenme rekorları kıran bu dizide de bir suç dehası planını gerçekleştirmek üzere polisi ustalıkla yönlendirirken sekiz hırsız, rehineler alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesi’ne kilitledi.

SOSYAL MEDYA NASIL TARTIŞTI?

 

İşte sosyal medyada “Öğretmen” tartışmaları:

Hayatın içinde hayatı yaşarken insanlığını kaybedenlere gelsin.

Ufak beyinler sığdırılmış absürd dizilerin yanı sıra farkındalık yapıp, insanlık öğretecek.

29 kişilik sınıfa değil, tüm Türkiye’ye seslendi.

Ağalık dizileri, mafya dizileri, kafamıza vurdular, birisi çıkıp bu senaryoyu yazamadı bu ülkede. Bunu da uyarladık ama iyi olmuş.

La Case de Papel dizisini uyarlamışlar.

Her yıl binlerce genç ‘Rüya’ gibi zorbalıklara baş eğerek hayatından vazgeçip, intihar ediyor. Umarım böyle diziler az da olsa bu vakaların önüne geçer.

Zorbalık bir suçtur, farkındalık dizisi nasıl mı olur işte tam olarak böyle.

Sosyal medyanın gücünü nasıl da güzel anlatıyor.

 

05-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş