Arama sonuçları

Sosyal medyada örnek sorular: Üniversite sınavı mı?

Sosyal medyada örnek sorular: Üniversite sınavı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sınavla öğrenci alan fen lisesi, sosyal bilimler lisesi, Anadolu lisesi ve proje temelli liselere yerleştirme sınavına ilişkin örnek sorular yayımladı. MEB, internet sitesi üzerinden sınavda çıkacak sorulara ikişlin örnek sorular yayımladı. "Sözel" ve "Sayısal" olmak üzere iki kitapçık yayımlandı. Sayısal Bölüm kitapçığında Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden 10'ar, Sözel Bölüm kitapçığında Türkçe'den 10, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil'den 5'er olmak üzere toplam 45 örnek soru paylaşıldı.

Örnek soruları inceleyen öğrenciler ve aileleri ise sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda soruların zorluğundan yakındı. Liselere geçiş sınavı örnek sorularının üniversite sınavları ile ALES’te benzetildiği paylaşımlar yapıldı. Sözel Bölüm testi örnek sorularının uzunluğu ise yine öğrenciler arasında eleştirildi.  Buna göre soru başına verilen 1.5 dakika bu sorular için yetersiz. 

ÜNİVERSİTE SINAV SORULARI DAHA KOLAY

İşte sosyal medyada “örnek soru” yorumları: 

Sorular hem bilgiyi hem bildiğini uygulamayı, akıl yürütmeye ve yorum becerisine yönelik ancak gereğinden fazla uzun ve yorucu. O yaştaki bir öğrenci için fazla gerilimli. 

Yayınlanan örnek sorular son derece zor. Eğer sınav bu kalitede olursa çok fazla sayıda öğrenci sıfır çekecektir. Bu kadar zor sormasının sebebi sınavın teke düşmesi ve soru sayılarının azalmasıdır. MEB sınava girecek öğrenci sayısını düşürmeye çalışıyor.

Üniversite giriş sınavında sorulacak sorularla karıştırılmış olmasın bu örnek sorular?

Sorular genel yetenek, matematik becerisini ölçecek gibi geliyor.

Üniversite giriş soruları daha kolay, direkt üniversite sınavına girsinler.

Ortaöğretim başarı puanını sıralamada kullanmaktan vazgeçen MEB üniversite giriş sınavından daha zor sorular hazırlamış, yıl ortasında yayınlamış. 13-14 yaş grubu soruları mı bunlar?

MEB'in örnek soruları: Liselere geçiş sorusu mu, ALES sorusu mu? 

8. sınıflar için öyle örnek sorular yayınlanmış ki sanırsın bizim öğrenciler ALES'e girecekler.

MEB, PISA ayarında bir sınav hazırlamış. Sorular ALES, DGS formatına benziyor. Ancak ALES'te bile bir soruda 3 paragraf yok. Örnek soruların uzun ve yoruma dayalı olması elemeyi ciddi oranlarda etkileyecektir.

Milli Eğitim Bakanı sayısal sorularından herhangi bir tanesini 1.5 dakikada çözebilir mi?

Çocukların mevcut kitaplarında bu soru tiplerini hiçbiri yok.

Ortaöğretim başarı puanını sıralamada kullanmaktan vazgeçen MEB, üniversite giriş sınavından daha zor sorular hazırlamış, yıl ortasında yayınlamış. 13-14 yaş grubu soruları mı bunlar?

28-12-2017


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş