Arama sonuçları

‘Sosyal sorumluluk’ dedi, işini bıraktı okul kurdu

‘Sosyal sorumluluk’ dedi, işini bıraktı okul kurdu

‘Sosyal sorumluluk’ dedi, işini bıraktı okul kurdu, biriktirdiği 3 milyon dolarını da bu okullara yatırdı. Zeynep Dereli yıllardır ulusal ve uluslararası kuruluşlarda yönetici olarak da çalışan bir iş kadını. İki çocuk annesi. Lisans eğitimini Princeton Üniversitesi’nde masterını da Londra Üniversitesi’nde tamamladı. Londra’da uzun yıllar bir uluslararası firmada risk analisti olarak çalıştı. Ardından Türkiye’ye döndü. Amerikalı Stratejik İletişim ve Danışmanlık şirketi Apco Worldwide’ın İstanbul ofisinin genel müdürü iken “sosyal sorumluluk” duygusu ağır bastı ve iş dünyasında yöneticilik yapmak yerine bambaşka bir sektöre eğitime girmeye karar verdi. Üstelik de tüm sermayesini 3 milyon doları açacağı mesleki ve teknik liseleri için harcama kararı aldı.   

Birçok sivil toplum örgütünde çalışan sivil toplum kuruluşu DRUM’ın  (Dialogues, Respect, Understandingthrough Music) ve Türkiye Endeavor’ın  kurucuları arasında yer alan Dereli aynı zamanda Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi. 

İş dünyasından eğitim sektörüne geçişini de “Anneyim, tüm çocukların kaliteli eğitim alması gerektiğine ve ülkemizin de kaliteli eğitim ve teknoloji ile güçleneceğine inanıyorum” diyen Dereli ile buluştuk ve okulunu dinledik. 

OKULLARIN ADI TİNK: Okulun adı Teknoloji ve İnsan Kolejleri TİNK. Teknoloji olmadan eğitim olmayacağı gibi insan olmadan da söz konusu değil. İkisini birbirinden ayırmadan bir eğitim vereceğiz. Türkiye’nin ilk ve tek teknoloji bazlı özel mesleki ve teknik okulu zinciri olacağız. 

ÖNÜMÜZDEKİ YIL 3 OKUL AÇIYORUZ: 2017-2018 eğitim öğretim yılında 3 okul açılacak. Ankara ile İstanbul’da Tuzla ve İkitelli’de kampuslar açılacak. Ülkemizin gelecek neslini yetiştirmek istiyoruz ve bu alanda örnek bir okul olacağız. 

21’İNCİ YÜZYILIN YETERLİLİKLERİNE GÖRE: Öğrencileri 21. Yüzyılın ihtiyaçlarına uygun şekilde yetiştireceğiz ve iletişim teknolojilerinde uzmanlaştıracağız. Uuygulamalı ve bilişim ağırlıklı bir eğitim modeli uygulayacak. 

NEDEN MESLEK LİSESİ KURDUK: Dijital teknoloji hızla ilerliyor, iş hayatında, günlük yaşamda, toplumda değişikliklere yol açıyor. Okullar ise bu ivmeyi yakalayamadı. Bu alanda öğrencilerin destekleyicisi olacağız.  

OKULLARDA MÜFREDAT NASIL OLACAK? TİNK, bilgi ve iletişim teknolojilerini (BİT) odağına alan özel bir müfredata sahip. Ayrıca inovasyon ve girişimcilik için fen, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematiği içeren branşlar arası İngilizce eğitim sistemi olan iSTEAM’i yöntem olarak kullanacak. Türkiye’nin ilk “fab-lab”li meslek okulu olacak. TİNK müfredatı, kodlamadan robotiğe, oyun tasarımdan 3D modellemeye kadar, teknolojiyle üretimi deneyimleme imkânı sunacak. Yabancı dil eğitimine özel önem verilecek. 9’uncu sınıfta haftada 10 saat İngilizce var. Üniversite sınavlarına yönelik olarak özel YGS-LYS hazırlık programları sunulacak. Tüm mezunlar EuropassSertifikası’nın yanı sıra Pearson tarafından verilen BTEC veRosetta Stone tarafından verilen İngilizce ile Genç Başarı Vakfı tarafından verilen Girişimci Yetenek sertifikalarına da sahip olacak. 

ÖĞRETMENLER ÖZEL EĞİTİMDEN GEÇECEK: Türkiye’nin bilişim konusunda uzman profesörleri, eğiticileri ve sektörel liderlerinden oluşan danışman kadromuz ile özel bir müfredat hazırladık. Blended eğitim modelimizde bu müfredat uygulamalı programı ile öğretmenlerimize hazır verilecek ve eğitimden geçirilecek. 

Her öğretmenimiz, mesleki yeterliliklerini güçlendirmek için Boğaziçi Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan eğitim programlarına da katılarak desteklenecek.

OKULUN KURULUŞU KENDİ ÖZSERMAYEM: Herhangi bir yerden destek almıyorum. Herkes için kaliteli eğitime inanıyorum. Benim de çocuklarım var. Her çocuğun kaliteli eğitime erişebilmesi hayalim. Ücretsiz eğitim vermeyeceğiz ancak çok makul rakamlar olacak. Bu yüzden de devletin vereceği teşvik her gelir grubundan çocuğun burada okumasını sağlayacak. 

STAJ YAPACAK, HAYAT DERSİ ALACAKLAR: Öğrenciler her sektörde staj yapabilecek ve her hafta iş dünyasının liderlerinin deneyimlerini anlatacağı ‘Hayat Dersi’ni katılacak. Girişimcilik de bir başka ders. Sanat ve spordan da uzak kalmayacaklar. Mimarisi de aralarında psikolog ve pedegogların da olduğu ekip tarafından tasarlandı. 

NASIL ÖĞRENCİ ALINACAK? TEOG puanlarına göre öğrenci alacağız ve yetenek sınavı yapacağız. 9’uncu sınıftan itibaren öğrenciler mentorluk alacak ve staja başlayacaklar.15 tane seçmeli dil olacak. 

Bu haberin bir bölümü Habertürk Gazetesi'nde de yayımlanmıştır

06-04-2017


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş