Arama sonuçları

Sözleşmeli öğretmen alımı başvuruları başladı

Sözleşmeli öğretmen alımı başvuruları başladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılacak Türkiye genelinde toplam 2 bin 127 sözleşmeli öğretmen alımı için başvuruları başladı. Ön başvuruların alınması ve sözlü sınav merkezlerinin ilanı için süreç bugün başladı ve 21 Mart 2017 tarihine kadar devam edecek. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 27 Mart’ta açıklanacak. 

KİMLER BAŞVURABİLECEK?  

Başvuru için adaylarda aranan şartlar şöyle: 

-657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

-Türk vatandaşı olmak. 

- Mezun olunan yükseköğretim programı, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olmak.

- Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birinin başarıyla tamamlamış olmak.

-Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca yüksek öğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak.

- 2016 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında atanacağı alan için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121) itibarıyla 50 ve üzerinde puan almış olmak

- Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak. 

-657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilenler bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla bir yıl bekleme süresini tamamlamış olmak. 

BAŞVURULAR ELEKTRONİK ORTAMDA ALINACAK

Sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınava davet edilmek üzere yapılacak başvuru elektronik ortamda alınacak. Bu başvuruda adaylar, Sözlü Sınav Merkezleri listesinde belirtilen sınav merkezlerinden en fazla beş tercih yapabilecek. Tercih ettiği sınav merkezlerinden birine yerleştirilemeyenler, söz konusu sınav merkezleri arasından Bakanlıkça belirlenecek sınav merkezinde sözlü sınava alınacak. Başvuru onayları, il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince yapılacak.

BAŞVURUDA HANGİ BELGELER İSTENECEK?

- Lisans diploması veya mezuniyet geçici belgesinin aslı veya onaylı örneği,

- Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans, Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası, İlköğretim Sınıf Öğretmenliği ya da İngilizce Öğretmenliği Sertifikası programlarından birini tamamladığına ilişkin belge veya bu belgenin onaylı örneği,

- Yurtdışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca verilen yüksek öğreniminin ve pedagojik formasyon belgesinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denklik belgesi,

- Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince Felsefe bölümü mezunlarından; 16 kredi sosyoloji, 16 kredi psikoloji, sosyoloji bölümü mezunlarından; 8 kredi mantık, 16 kredi felsefe, 16 kredi psikoloji aldığına dair belgenin aslı veya onaylı örneği. (Bu belge pedagojik formasyon belgesi yerine kullanılamaz.)

- Adaylardan başvuruda sağlık, askerlik ve adli sicil durumlarına ilişkin belge istenmeyecek, Elektronik Başvuru Formunda beyan alınacak.

HANGİ ALANDA KAÇ ÖĞRETMEN ALINACAK? 

En fazla kontenjan ayrılan branşlar ise sınıf öğretmenliği, İngilizce öğretmenliği ve din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliklerinde. Bakanlığın yayımladığı öğretmen atama kontenjan tablosuna göre en fazla atama yapılacak branşlar şöyle: Sınıf öğretmenliğine 3 bin 570, İngilizce'ye 2 bin 193, din kültürü ve ahlak bilgisi dersine 2 bin 143, Türkçe öğretmenliğine 1140, okul öncesine 1720, fen bilimleri/fen ve teknoloji öğretmenliğine 1003, ilköğretim matematik branşına ise 1835. 

EN AZ ATAMA HANGİ BRANŞLARA YAPILACAK?

Fransızca ve Rusca, yaşayan diller ve lehçeler (Kürtçe, Zazaca) 1’er, yaşayan diller ve lehçeler (Kürtçe, Kırmançi) 2, felsefe 38, Almanca 105, coğrafya 143, tarih 185, kimya 226, fizik 239, müzik 337, matematik 343,  sosyal bilgiler 379, özel eğitim 423, beden eğitimi 702,  rehberlik 707.

SÖZLÜ SINAV 7 MERKEZDE

Sözleşmeli öğretmenler sözlü sınava ise 7 il merkezinde girecek. Bunlar Adana, Ankara, Antalya, Erzurum, İstanbul, İzmir ve Şanlıurfa. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 27 Mart'ta ilan edilecek.

Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınava girmek üzere yaptıkları başvuruları onaylananlardan KPSSP10-KPSSP121 sonucunda her alan için en yüksek puan alandan başlamak üzere, alanlar bakımından belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday (Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar dahil), yerleştirildikleri sınav merkezinde sözlü sınava alınacak.

Sözlü sınava katılanların sınav puanları "Sözlü Sınav Sonuç Ekranı"na işlenecek; sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecek. Sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, çalışmak istedikleri en fazla 20 eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecek.

TAKVİM NASIL İŞLEYECEK?

KPSS10 puan türünden başvuran adayların sözlü sınavı 3-7 Nisan, KPSS121 türünden başvuran adayların sınavları ise 24 Nisan-13 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ.

15-03-2017


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş