Arama sonuçları

Şubat'ta öğretmene atama ve tayin var mı?

Şubat'ta öğretmene atama ve tayin var mı?

Şubat'ta öğretmene atama ve tayin olacak mı? Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, şubat dönemlerinde pek atama veya tayin yapmak istemediklerini belirtti. Erdem, "Sebebi, zaten eğitim yılının ortasındaki bir dönem. Tayin ettiğiniz kişi öğrenciyi yarım bırakıyor, yeni gelen de öğrencinin bu konudaki eğilimlerini, özelliklerini öğrenene kadar dönem bitiyor" dedi.

Ensar Vakfı'nın Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'nde bir otelde düzenlenen "5. Türkiye Büyük Buluşması"na katılan Erdem'in açıklamaları şöyle:

1 MİLYON ÖĞRETMEN: Erdem, eğitim camiasının, yaklaşık 18 milyon öğrencisi ve 1 milyonu geçen öğretmeniyle çok büyük bir camia olduğunu söyledi. Milli eğitimin tek başına devletin veya bakanlığın üstesinden gelebileceği bir alan olmadığını belirten Erdem, aileleri, sivil toplum kuruluşlarını, belediyeleri, katkı verecek herkesi eğitime destek sağlamaya beklediklerini bildirdi.

ENSAR VAKFI'NIN EĞİTİME KATKILARI: Ensar Vakfının eğitime çok ciddi katkıları olduğunu vurgulayan Erdem şöyle dedi: "Mezunlar, mezun oldukları okulları takip eder şekilde ki bilhassa bu imam hatiplerde çok yaygın. Güzel modeller ortaya çıkarıyor. Hem okulların fiziki durumları hem pansiyonları hem öğretmenlerle ilişkiler hem öğrencilere ağabeylikleri yönüyle model sivil toplum kuruluşları, onlara teşekkür ediyorum."

ÖĞRETMEN ATAMALARI: Erdem, AK Parti iktidarları döneminde yaklaşık 500 bin öğretmenin atandığını, tayinlerin devam edeceğini dile getirdi. Şubat dönemlerinde pek atama veya tayin yapmak istemediklerini anlatan Erdem, şöyle dedi: "Sebebi, zaten eğitim yılının ortasındaki bir dönem. Tayin ettiğiniz kişi öğrenciyi yarım bırakıyor, yeni gelen öğrencinin bu konudaki eğilimlerini, özelliklerini öğrenene kadar dönem bitiyor. Sonuçta ihtiyaçlar ve Türkiye'nin hareketli yapısı, bazen olağanüstü durumlar getiriyor. Ama şu an bakanlık olarak öyle bir planlamamız yok, olduğunda da çok hızlı bu noktada işlem yapacak hale gelebiliyoruz."

TERÖR BÖLGELERİNDE NE YAPILDI?  Erdem, terörle mücadelenin yürütüldüğü bölgelerde özellikle geçen yıl çok ciddi çalışmalar yaptıklarını belirtti. Şırnak, Mardin, Batman, Diyarbakır, Hakkari, Yüksekova başta olmak üzere terörle mücadelenin yapıldığı illerde öğrencileri en yakın noktaya taşıdıklarını bildiren Erdem, şunları kaydetti:

8 VE 12. SINIFLAR TAŞINDI: "Bilhassa 8. ve 12. sınıfları taşıdık. Bu çocukların sınavlarda akranlarından geride kalmamaları önemliydi. Onları en yakın merkeze yatılı olarak taşıdık, hem 250 lira gibi bir harçlıkla o mağduriyetini giderdik. Bütün yayınlarla sınava hazırlayacak imkan yarattık. Sosyal ve kültürel etkinliklerle de hem terörün yarattığı travma hem de o yoğun ders dönemindeki sıkıntılardan uzaklaştırdık. Gerçekten model bir çalışma oldu. Bunu belki çok dillendirmedik ama biliyorsunuz TEOG'da da çok başarılı çocuklar çıktı. Şimdi de 8 ve 12. sınıflar zaten yerleşti. Diğer sınıfların geride kalan müfredat yönüyle veya eksikliklerini gidermek adına çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu öğretmen atamasının da yüzde 80'ini Doğu ve Güneydoğu'ya yaptık, sözleşmeli öğretmenlerimizin."

FİNLANDİYA MODELİ Mİ?  Eğitimde sürekli Finlandiya örneğinin verildiğine işaret eden Erdem, "500 bin öğrencisi var, bizim 18 milyon. İçinden belki 10 tane, 500 bin başarılı çocuk çıkar. O bakımdan değerlerimizi, geldiğimiz noktayı da unutmayalım. Eksiklerimiz de var ama aile, sivil toplum, bunların bize katkıları önemli. İnşallah biz 2023, 2071 hedeflerine böyle ulaşacağız." dedi.

 

20-11-2016


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş