Arama sonuçları

Tarsuslu öğrencilerden uluslararası fizik başarısı

Tarsuslu öğrencilerden uluslararası fizik başarısı

Tarsuslu öğrencilerden uluslararası fizik başarısı. Kanada Waterloo Üniversitesi’nin düzenlediği uluslararası Sir Isaac Newton Fizik Sınavı’na, Tarsus Amerikan Koleji (TAC) öğrencileri damga vurdu. Dünyanın dört bir yanından yüzlerce lise öğrencisinin katıldığı sınavda; TAC’den 5 öğrenci “En iyi 100” özel sertifikası almaya, 9 öğrenci ise dünyada ilk yüzde 25’e girerek sertifika almaya hak kazandılar.

Kanada Waterloo Üniversitesi’nin Astronomi ve Fizik departmanları tarafından hazırlanan uluslararası Fizik sınavı “The Sir Isaac Newton (SIN) Physics Exam”da, Türk öğrenciler büyük başarı elde etti. Üst seviye soruların olduğu, oldukça zorlayıcı olan, 11. sınıf öğrencilerinin ter döktüğü liselerarası sınavda, Tarsus Amerikan Koleji’nin (TAC) 14 öğrencisi dünyanın en iyi genç fizikçileri arasına girmeyi başardı.

GURURUMUZ OLDULAR

Dünya çapında öğrencilerin Fizik alanında çalışmalarını teşvik etmek ve desteklemek amacıyla yapılan sınav, bu yıl koronavirüs pandemisi nedeniyle online olarak gerçekleştirildi. Uluslararası platformda aynı anda başlayan, 120 dakika süren sınavda dünya genelinde 573 öğrenci en iyi olmak için ter döktü. Farklı ülkelerden liseli gençlerin katıldığı Sir Isaac Newton Fizik Sınavı’na, Tarsus Amerikan Koleji de 14 öğrenciyle katıldı. Uluslararası sınavda TAC’nin 5 öğrencisi özel değerlendirilmeye hak görülerek “En iyi 100” özel sertifikası, 9 öğrenci ise dünyada ilk yüzde 25’e girerek sertifika almaya hak kazandılar.

07-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş