Arama sonuçları

Tatilde ödevlere ara verilmeli

Tatilde ödevlere ara verilmeli

Yarıyıl tatili başladı. 3 hafta sürecek tatilin ardından 2020-2021 öğretim yılı 15 Şubat’ta başlayacak. Eğitimciler ise yarıyıl tatilinde uzaktan eğitim sürecinden yorgun çıkan öğrencilerin dinlenmesi gerektiği uyarısında bulunuyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilgün Sarp, çocukların ağır ödev temposu olmaksızın keyifli bir tatil geçirmesi gerektiğini vurguluyor. Anne babaların çocuklarıyla sağlıklı bir bağ kurabilmelerinin önemine değinen Sarp, “Çocuğu aktif bir şekilde dinlemek, anlamak, göz teması kurmak çocuklarla sağlıklı bağ kurma konusunda anne babalara fayda sağlar” dedi.

AİLE BİRLİKTE ZAMAN GEÇİRMELİ

Sarp, günlük işleri aile ile birlikte yapma ve sorumluluk vermenin de önemine dikkat çekerek, bunun çocuklarda sorumluluk ve kendine güven duygularını pekiştireceğini söyledi. Fiziksel aktivitenin önemine de değinen Sarp, şöyle dedi:

“Çocuğun mutlaka hareket etmesi, fiziksel gelişimini destekleyecek aktiviteleri ihmal etmemesi ve enerji sarf etmesi gerekir. Sosyal medyadan faydalanarak çocuklar için spor videoları izlenip birlikte de yapılabilir. Birlikte aile filmleri, çocuk temalı filmler izlenebilir ve üzerine tartışılabilir.   Çocuğun yakın bir arkadaşı ile zaman zaman pandemi kurallarına uygun bir biçimde görüşmesine (bilgisayardan , telefondan, imkan sağlanabilirse yüz yüze) izin verilebilir. Bu akran iletişimi açısından önemlidir. Sokak hayvanları için kapıya ya da sokağa mama ve su bırakmak çocuğun sorumluluk bilincinin gelişmesine yardımcı olacaktır. Duygusal olarak da çocuğun kendini iyi hissetmesine katkıda bulunacaktır.”

 

 

23-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş