Arama sonuçları

Tazelenme Üniversitesi, salgında uzaktan eğitimle sürdü

Tazelenme Üniversitesi, salgında uzaktan eğitimle sürdü

Akdeniz Üniversitesi bünyesinde 60 ve üstü yaş grubuna hizmet veren Tazelenme Üniversitesi, uzaktan eğitim ile salgın sürecinde öğrencilerine moral desteği sağladı.

Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, 2006 yılında hayata geçirilen Tazelenme Üniversitesi’nin salgın sürecine rağmen uzaktan eğitime devam ettiğini belirtti.

SALGINDA EĞİTİM UZAKTAN SÜRDÜ

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında ileri yaştaki insanların hayat kalitesini artırmak amacıyla gerçekleştirilen eğitimlerden olumlu dönüşler aldıklarını anlatan Tufan, şunları kaydetti:

"Salgın sürecinden en çok etkilenen kesimlerin başında 60 yaş üstü kişiler yer alıyor. Evde kalmak zorunda olan kişiler, hareketsizlik, depresyon gibi sorunlar yaşadı. Bu süreçte uzaktan devam eden derslerimiz günlük hayatta onlara moral desteği sağladı. Yaşlılarımız ev ortamında derslerini büyük ilgiyle takip etti."

Tazelenme Üniversitesi’nin "hayat boyu öğrenme" amacıyla yola çıktığını belirten Tufan, bu doğrultuda bireylerin zihinsel anlamda da hayat kalitesini artırmak için çalışmalar yapıldığını belirtti.

Yaşlılara saygının, hürmetin kültürün bir parçası olduğunu ifade eden Prof. Dr. Tufan, onların yaşam tecrübesinin de arkadan gelen nesle aktarılmasının önemli olduğunu bildirdi.

18-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş