Arama sonuçları

TBF ile Acıbadem Üniversitesi arasında iş birliği anlaşması imzalandı

TBF ile Acıbadem Üniversitesi arasında iş birliği anlaşması imzalandı

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ile Acıbadem Üniversitesi arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

TBF'den yapılan açıklamaya göre, TBF Üst Yöneticisi Ömer Onan ve Acıbadem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şahin tarafından imzalanan anlaşma, TBF Akademi ve Acıbadem Sürekli Eğitim ve Gelişim Merkezi (ASEGEM) tarafından hayata geçirilecek.

Sağlık alanında verilecek eğitimleri içeren anlaşmaya göre, basketbol takımlarında görev alan veya alacak doktor, fizyoterapist ve masörler için basketbol özelinde olacak şekilde, temel ve ileri düzey eğitimler hazırlanacak. TBF Akademi üzerinden gerçekleştirilecek eğitimlerde 35 farklı ders içeriği oluşturulacak. Eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılara TBF tarafından ASEGEM, TBF ve TBF Akademi onaylı sertifika verilecek.

Basketbol sağlık çalışanlarının nitelikli ve güncel eğitime eşit koşullarda ulaşmalarını amaçlayan bu projenin akademik alanı ve görev alacak öğretim elemanlarının koordinasyonu da TBF Sağlık Kurulu tarafından organize edilecek.

"BÜYÜK FAYDA SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUM"

Anlaşma ile ilgili açıklamalar yapan TBF Üst Yöneticisi Ömer Onan, şöyle dedi:

"Acıbadem Üniversitesi ile yaptığımız bu değerli iş birliği sayesinde basketbol takımlarımızın sağlık çalışanlarının en güncel, en doğru, en nitelikli eğitimi almalarında önemli bir adım attık. Acıbadem Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Gelişim Merkezi ile yürüteceğimiz çalışmaların, bütün paydaşlarımıza eşit koşullarda eğitim sunmak için hayata geçirdiğimiz TBF Akademi'nin de gücüyle hedefine ulaşacağına ve basketbola emek veren sağlık çalışanlarının eğitimlerine büyük fayda sağlayacağına yürekten inanıyorum."

Acıbadem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şahin ise "Sağlık bilimleri alanında eğitim veren üniversite olarak birikimimizle, sporcuların ve onların gelişiminde rolü olan paydaşların eğitim faaliyetlerine bilimsel birikimimizle destek olacağız" dedi.

10-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş