Arama sonuçları

TBMM Başkanı Şentop, 81 ilden çocuklarla çevrim içi ortamda buluştu

TBMM Başkanı Şentop, 81 ilden çocuklarla çevrim içi ortamda buluştu

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Her şeye rağmen çocuklar dünyaya gelmeye devam ettikçe umudun hep var olacağına inanıyorum" dedi.

Şentop, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, 81 ilden öğrenciyle çevrim içi ortamda buluştu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un da katıldığı görüşmede, Şentop, çocuklara "Büyük ve güzel ülkemizin her şehrinden bu dijital buluşmaya gelerek ekranda bin çiçek açtıran sevgili çocuklar" diye seslendi.

Şentop, dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı 23 Nisan buluşmasında yüz yüze ve bir arada bulunamamanın zor olduğunu ifade etti.

SALGIN DÖNEMİNDE BULUŞMA

Küresel salgın döneminde, birçok toplantı ve buluşmanın zorunlu olarak ekranlardan yapıldığını belirten Şentop, "Buna alıştık mı?" sorusuna kolayca "evet" demenin pek mümkün olmadığını ancak şartlar iyileşinceye kadar dünyanın bu yöntemi uygulamaya devam edeceğini söyledi.

Şentop, önceki 23 Nisan kutlamalarında bir öğrencinin TBMM Başkanlık koltuğuna oturup düşüncelerini, duygularını aktardığını anımsattı. Şentop, şöyle dedi:

"İnşallah bu salgın dönemini atlattıktan sonra hem sizinle hem dünyanın her yerinden gelip ülkemizde rengarenk bir çocuksu bahar havası oluşturan misafir çocuklarımızla şimdiden özlediğimiz 23 Nisanları yeniden kutlayacağız."

"ÇOCUKLARIN SORULARINI YANITLADI"

Başkan Şentop, çocukların şarkı veya şiir okuduğu programda soruları da yanıtladı.

"Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye'mizi nasıl tarif edersiniz?" şeklindeki soru üzerine Şentop, 100 yıl önce uzun yıllar savaşlarla yaşamış ülkenin yoksulluk yaşadığını, Meclisin açılışından 8 yıl sonra nüfusun 13 milyon olduğunu belirterek, Türkiye'nin hem ekonomisinin, hem nüfusunun büyüdüğünü söyledi.

Şentop, Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada sözü etkili bir ülke haline geldiğini dile getirerek, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesi için emek sarf eden herkese teşekkür etti.

Şentop, "Çocukluğunuzda ne olmak isterdiniz? Hayallerinizde hiç siyasete girmek var mıydı? Meclis Başkanı olmak nasıl bir duygu?" şeklindeki sorular üzerine, lisede hukukçu olmaya karar verdiğini ancak babası siyasetle ilgilendiği için siyasetle ilgili düşünceleri bulunduğunu aktardı.

Meclis Başkanı olmayı hayal etmediğini belirten Şentop, "Böyle bir Meclise 100 yıl sonra başkanlık yapmak benim için hayatımda en kıymetli, en değerli, en onurlu görevdir" dedi.

Salgın sırasında en çok neyi özlediği sorusuna Şentop, "Büyüklerimize, çocuklarımıza, yakınlarımıza doya doya sarılmak. Birbirimizi kucakladığımız günlerin özlemini çekiyorum" yanıtını verdi.

Şentop, bu bayramın, uzaktan kutlama gerçekleştirilen son bayram olması temennisini de dile getirdi.

23-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş