Arama sonuçları

TBMM'de MEB bütçesi görüşülüyor: Seçtikleri sorulara yanıt veriyorlar

TBMM'de MEB bütçesi görüşülüyor: Seçtikleri sorulara yanıt veriyorlar

TBMM'de MEB bütçesi görüşülüyor: Seçtikleri sorulara yanıt veriyorlar. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda devam eden MEB ile bağlı kurum ve kuruluşların 2021 yılı bütçe görüşmeleri tartışmayla başladı.

BirGün'ün haberine göre, AKP Milletvekili Lütfi Elvan Başkanlığı’nda toplanan komisyonda söz alan HDP Milletvekili Garo Paylan, bakanlıklara bağlı kuruluşlara sorulan sorulara yanıt verilmesi için söz verilmediğini söyledi.

TBMM'DE MEB BÜTÇESİ GÖRÜŞÜLÜYOR: SEÇTİKLERİ SORULARA YANIT VERİYORLAR

RTÜK’ün bütçesinin görüşmeleri sırasında RTÜK’e söz verilmediğini anımsatan Paylan, şöyle dedi: “Bugün de aynı teamüle devam ettirirseniz, YÖK Başkanı’na söz vermeme olasılığınız olduğunu düşünüyorum. RTÜK gibi kurum, biz eleştirmek istiyorduk. Sizden istirhamım usul belirlemeniz.”

Elvan’ın “Başka ne var, yerinizde oturmuyorsunuz, dinlemiyorsunuz” demesi üzerine Elvan’a üslup konusunda muhalefet milletvekilleri tepki gösterdi.

Kısa gerginliğin ardından Elvan, saat 21.00’de toplantıyı bitirme kararı dolayısıyla bakanlıklara bağlı kurumlara sorulan soruların yazılı olarak yanıtlanmasını istediğini belirtti. Paylan da “Yazılı olarak seçtiği sorulara yanıt veriyorlar” diye konuştu.

03-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş