Arama sonuçları

Teknoloji bağımlılığı için ‘Yaşam Becerileri Programı’ hazırlandı

Teknoloji bağımlılığı için ‘Yaşam Becerileri Programı’ hazırlandı

Teknoloji bağımlılığı için ‘Yaşam Becerileri Programı’ hazırlandı. Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti, sosyal medya ve teknoloji bağımlısı çocuk ve gençleri kurtarmak için Türkiye Yaşam Becerileri Programı hazırladı.

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI İÇİN ‘YAŞAM BECERİLERİ PROGRAMI’ HAZIRLANDI

Milliyet’ten Önder Yılmaz’ın haberine göre, programla çocukların teknoloji başta olmak üzere tüm bağımlılıklara karşı risk faktörleri sıfırlanacak, koruyucu faktörleri artırılacak, okul temelli koruyucu, güçlendirici bir eğitim programı hayata geçirilecek. TBMM Bilişim Teknolojileri Bağımlılığını Araştırma Komisyonu’nda konuşan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Azize Nilgün Canel programla ilgili özetle şunları kaydetti:

“Türkiye’de şu anda aktif sosyal medya kullanıcısı 52 milyon. 6-15 yaş interneti yüzde 84’ü ödev veya öğrenme için kullandığını belirtmiş ama verilere göre, yüzde 80’i oyun olarak, oyun için de kullandığını itiraf ediyor.

EN ÇOK İNTERNET SÜRESİ GEÇİREN ÜLKE TÜRKİYE

Avrupa ülkeleri içinde en çok internet süresi geçiren ülke Türkiye gözüküyor. Türkiye Yaşam Becerileri Programı’nı oluşturduk, pilot çalışması Milli Eğitim Bakanlığı’nın da desteğiyle sürmekte. Program, becerileri eğitimleri yoluyla madde kullanımına yönelecek risk faktörlerini azaltmak, koruyucu faktörleri artırmak hedefleriyle okul temelli koruyucu, güçlendirici bir eğitim programı.

İLK ETAPTA 7’NCİ SINIF HEDEF

İlk etapta 7’nci sınıf hedef. Şu anda özellikle 0-2 yaşta çocuğunu her türlü bağımlılıktan, teknoloji dâhil olmak üzere, nasıl koruyabileceğine dair anne eğitimleri olması gerektiğine ve bunun da sarmal yapıda bağlanarak, sonra 0-6 yaşa, ardından Türkiye yaşam becerileri modülüne ve Türkiye bağımlılıkla mücadeleye bağlanması gerektiğini düşünüyoruz.”

 

 

 

27-05-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş