Arama sonuçları

Tekrar edilen KPSS daha zor geldi

Tekrar edilen KPSS daha zor geldi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) 31 Temmuz’da düzenlediği ancak bazı soruların bir yayınevinin deneme sınavındaki sorularla aynı olduğu iddiaları üzerine iptal ettiği 2022-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumları dün tekrar yapıldı.

Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre, saat 10.15’te başlayan oturumun Genel Yetenek testinde adaylara 30 Türkçe ve 30 Matematik sorusu; Genel Kültür testinde ise 25 Tarih, 18 Coğrafya, 9 Vatandaşlık ve 6 Güncel Bilgiler olmak üzere toplam 120 soru soruldu; 130 dakika süre tanındı. Eğitim Bilimleri oturumu ise 14.45’te başladı. Adaylara 80 soru soruldu, çözmeleri için 100 dakika süre verildi.

“MOTİVASYONUMUZ DÜŞTÜ”

Sınav sonrası görüş aldığımız adaylar, tekrarlanan KPSS’deki soruların, genel olarak iptal edilenden daha zor olduğunu dile getirirken özellikle matematik ve coğrafya testlerinde çok zorlandıklarını söylediler. Öne çıkan görüşler şöyle:

Mahmut Suyubatmaz: Önceki sınav daha iyi geçmişti, bunu daha zor buldum. Özellikle de mantık sorularını. Tüm planlarımızı değiştirmek zorunda kaldık. Sınavı aklımızdan çıkarmışken bir anda tekrardan hazırlanmamız gerekti. Bu da biz yordu.

Alihan Aksu: Bir önceki sınava göre daha zordu. Önceki sınavda daha çok netimin olduğunu düşünmüştüm. Bence bunda daha az gelecek. Sınava olan güvenimiz de pek kalmadı. Hakkım boşa gitmesin diye tekrar girdim.

Yunus Emre Kavukçu: Sınava pek çalışmadım. Önceki sınavım daha iyiydi ama bunu daha zor buldum. Bu süreçte ister istemez hevesimiz kırıldı.

Mehmet Türken: Sınav iptal edilince daha çok çalışma fırsatı buldum. Türkçe kolay, coğrafya ve matematik daha zor geldi.

NE OLMUŞTU?

ÖSYM tarafından 31 Temmuz’da gerçekleştirilen KPSS Lisans’ta bazı soruların Yediiklim Yayınları’nın deneme testlerinde çıkan sorularla benzer olduğu iddiası üzerine Devlet Denetleme Kurulu (DDK) inceleme başlatmış, ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Başsavcılık soruşturma açarken Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından da inceleme başlatılmıştı. Bu gelişmelerin ardından sınav iptal edildi.DDK iptal olan sınava yönelik incelemeleri yaklaşık 1,5 aydır sürdürüyor. YÖK’ten de en son 15 Eylül Perşembe günü bir açıklama yapıldı ve iptal edilen sınavla ilgili incelemelerin tamamlandığı ve bir hafta ya da 15 güne kadar sonuçların paylaşılacağı belirtildi.

Sungun Babacan, Nuri Bilge...

KPSS soruları sosyal medyada da gündem oldu. Tarkovski, Nuri Bilge Ceylan, Sungun Babacan’ın sorulduğu sorular en çok konuşulanlar arasındaydı. Sınavın bu denli zor olmasını eleştiren bazı adaylar, yeni soruların hiçbir kaynakta yer almayacak kadar farklı yapıldığı yorumunda bulundu.

19-09-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş