Arama sonuçları

Temizlik görevlisi yok, tuvaletler öğretmenlere temizletiliyor

Temizlik görevlisi yok, tuvaletler öğretmenlere temizletiliyor

2021-2022 eğitim-öğretim yılı 6 Eylül’de tüm sınıf kademelerinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitimle başladı. Öğrenci, veli ve eğitimciler 1.5 yıl aradan sonra ilk kez yüz yüze eğitimin başlamasını heyecanla karşıladı.

Ancak eğitimciler okullarda başta temizlik olmak üzere sorunlar yaşandığına dikkat çekiyor. Eğitim Sen yaptığı açıklamada, önlemlerin yetersizliğine dikkat çekerek, okullarda temizlik görevlilerinin eksikliğine dikkat çekiyor. Sendikanın açıklaması şöyle:

“Sendikamıza her gün okullarda temizlik çalışanının olmadığına dair yüzlerce telefon, e-mail ve mesaj gelmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı okulların 6 Eylül’de yüz yüze eğitime geçileceğini aylar öncesinden belirlemişken, yardımcı hizmet personeli ile ilgili yeni bir atama ve çalışma yapmayarak, temizlik sorununu okul yöneticilerine havale etmeyi tercih etmiştir. Kırsal bölgelerde öğretmen ve okul yöneticisi olarak görev yapan binlerce arkadaşımız, asli görevleri dışında hizmetli ve memur çalışanlarının yapacağı işleri de yapmaktadır. Görev tanımları dışında her işi yapmaya zorlanan öğretmenlerimiz ve okul yöneticilerimiz, ya yüzlerce öğrencinin kullandığı tuvalet ve lavaboları kendileri temizlemek zorunda bırakılmakta ya da bütçe dışı gelirleri varsa hukuka aykırı biçimde kayıt dışı yevmiyeli temizlik görevlileri çalıştırmaktadır.

KAYNAK AKTARMAK YERİNE

MEB sorunları çözmek, okulların ihtiyaç duyduğu miktarda kaynağı okullara aktarmak yerine, bütün yetersizliklerini; öğretmenlere, öğrencilere, velilere ve okul yöneticilerine fatura etmektedir. 21. yüzyıl Türkiye’sinde görevi, öğrencisine rehberlik ve ders vermek olan öğretmene sınıf, lavabo ve tuvalet temizliği yaptırılmaktadır. Görevi derse girmek ve öğrenmek olan öğrenciler; nöbetçi öğrenci yaklaşımı ve uygulamaları ile temizlik çalışanı gibi çalıştırılmaktadır. Ve yine görevi okullardaki eğitim-öğretim faaliyetlerini planlamak ve yönetmek olan okul yöneticilerine ise tahsildarlık yaptırılmaktadır. Eğitimin bir bileşeni olan yardımcı, destek ve idari personelin kadrolu olarak istihdamı için acil önlemlerin alınması konusunda eğitim kamuoyuna ve MEB’e çağrıda bulunuyoruz.”

12-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş