Arama sonuçları

TEV’den Uzaktan Eğitimde Eşit Fırsat Hareketi

TEV’den Uzaktan Eğitimde Eşit Fırsat Hareketi

TEV’den Uzaktan Eğitimde Eşit Fırsat Hareketi. Türk Eğitim Vakfı (TEV) uzaktan eğitimde bursiyerlerinin durumunu araştırdı. “Bursiyer İhtiyaç Analizi Araştırması”nı TEV’e gönüllü destekte bulunan Akademetre gerçekleştirdi. Araştırması kapsamında 4 bin 500 üniversite bursiyerinden 1000’e yakın öğrencinin evinde hiç bilgisayar olmadığı tespit edildi.

“Bursiyer İhtiyaç Analizi Araştırması” sonucuna göre; öğrencilerin temel ihtiyaçlarının internet bağlantısı ve bilgisayar desteği olduğu ortaya çıktı. Bilgisayar ihtiyacı olan üniversite bursiyerlerinin yüzde 93’ü hanesinde ya hiç bilgisayarı olmadığını ya da öğrenim gören birden fazla kardeş varken sadece 1 bilgisayar olduğunu belirtti.

Bunun üzerine TEV, teknolojiye erişimi kısıtlı öğrenciler için Uzaktan Eğitimde Eşit Fırsat Hareketi'ni başlattı.

TEV’DEN UZAKTAN EĞİTİMDE EŞİT FIRSAT HAREKETİ

"Bir bağışla, onu eğitime bağla" mottosuyla başlayan hareket kapsamında ilk etapta acil ihtiyacı bulunan, hanesinde 3 ve 3’den fazla öğretim çağında çocuk bulunup hiç bilgisayarı olmayan 254 öğrenciye teknoloji desteğinde bulunulması hedefleniyor.

TEV, hareketin devamında evinde hiç bilgisayar olmayan 1.000'e yakın öğrencinin uzaktan eğitimdeki temel ihtiyaçlarına çözüm olmak adına "Bir bağışla, onu eğitime bağla" diyerek Uzaktan Eğitimde Eşit Fırsat Hareketi'ni hayata geçirdi.

TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, Türk Eğitim Vakfı’nın çağdaş Türkiye idealine olan tutkusuyla tam 53 yıldır eğitime destek vermeye devam ettiğini söyledi. Günay, pandemi ile mücadelenin sonuçlanmasında tedbir boyutunun yanı sıra moral motivasyon boyutunun da önemli olduğunun farkındalığıyla bir dizi eylem planı hazırladıklarını söyledi. Günay, TEV bursiyerlerini yalnız bırakmayarak hem psikolojik hem de maddi olarak onlara destek olduklarını aktardı.

 

 

15-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş