Arama sonuçları

Teze göre ilan verilmiş

Teze göre ilan verilmiş

Teze göre ilan verilmiş. Liyakatsiz atamalara neredeyse her gün bir yenisi eklenirken Düzce Üniversitesi’nin sosyal psikoloji anabilim dalı için yayımladığı Dr. Öğr. Üyesi ilanı, ‘kişiye özel ilan’ şüphelerine neden oldu.

BirGün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre, üniversitenin ilanda aradığı şartlar ile S.S. isimli akademisyenin hem yüksek lisans hem de doktora tezinin bire bir örtüşmesi dikkat çekti.

Düzce Üniversitesi, 9 Aralık’ta bir ilan yayımladı ve psikoloji bölümü ile sosyal psikoloji anabilim dalı için aranan şartları duyurdu. İlanda, “Psikoloji veya psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanında doktora yapmış olmak, ahlaki yargı yeteneği ve çocuk istismarı konusunda çalışmış olmak” şartı arandığı bildirildi.

Ancak ilanda aranan şartlar ile Sakarya Üniversitesi’nde yüksek lisans, Ankara Üniversitesi’nde doktorasını yapan S.S.’nin yaptığı çalışmalar neredeyse bire bir aynı.

Söz konusu kişinin çalışmaları şöyle:

  • Lise öğrencilerinde ahlaki yargı yeteneğinin anne-baba tutumları açısından incelenmesi
  • Demokratik ve otoriter ana baba tutumlarının lisede öğrenim gören öğrencilerin ahlaki yargı yeteneğine etkisi (Yüksek lisan tezi)
  • İlkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik cinsel istismarı önleme psiko-eğitim programının geliştirilmesi ve etkililiğinin sınanması (Doktora tezi)

Öte yandan ilanda hem sosyal psikoloji anabilim dalında hem de gelişim psikolojisi anabilim dalında psikolojinin psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanında da doktora yapmış olma şartının getirilmesi de dikkat çekti.

15-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş