Arama sonuçları

THK üniversite ne oldu?

THK üniversite ne oldu?

THK üniversite ne oldu? 2020 yılında kurulan THK Üniversitesi’nin ne durumda olduğunu kuruma kayyum olarak atanan Cenap Aşçı açıkladı. Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşcı, mahkeme kararıyla kurumu idare etmek üzere atandıklarını belirterek, "Hedefimiz, buranın mal varlığını korumak ve kollamak. Kiraları yeniden belirleyeceğiz" dedi.

Aşcı, kurumun, 1,2 milyar lirası bankalara olmak toplam 1,7 milyar lira borcu bulunduğunu belirtti. Aşcı, THK'nin 2010 yılına kadar Atatürk'ün verdiği direktifler doğrultusunda havacılığı Türk gençliğine sevdirmek, tanıtmak ve buradan savaş pilotluğuna kadar giden eğitim sürecinde faaliyette bulunmak üzere çalışmalarını sürdüğünü belirtti. Aşçı, şöyle devam etti:

THK ÜNİVERSİTESİ NE OLDU?

"Büyük vizyona uygun olarak milletin bağışlarıyla İzmir Efes, Antalya Karain, Eskişehir İnönü, Erzincan’da olmak üzere 4 havaalanımız var. Bunlardan Eskişehir İnönü'de bin dönüm arazi üzerine kurulmuş. 400 öğrenciyi aynı anda barındırabileceğimiz muazzam bir eğitim tesisimiz var.

2010'da havacılık ve uzay eğitimleri verilmek üzere Etimesgut'ta THK Üniversitesi kurulmuş. Üniversitenin yanında havaalanı var, orada bulunan THK Teknik'te uçaklara bakım ve tamir yapan şirketimiz var. Aynı zamanda Türkiye'nin en iyi uçuş okulu olan THK Uçuş Okulu bulunuyor. Eğitim sonrası öğrencilerimiz, THY'de yardımcı pilot olarak işe başlayabiliyor. Akademik eğitim, pratik uygulama, havaalanı var. Çok doğru bir karar ancak yönetim zafiyetleri nedeniyle üniversite gelişememiş, ekonomik sıkıntılar yaşamışlar. Çok pahalı olan uçuş eğitimi için öğrenciler tam burslu alınmış. Öğrencilerin bir kısmından sadece eğitim ücreti almışlar. Eski yönetimden kalan 200 öğrenci var, onları mezun etmeye çalışıyoruz. Çünkü o çocukların hiçbir suçu yok."

18-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş