Arama sonuçları

Tink Koleji'nde neler oluyor? Okul kapandı mı?

Tink Koleji'nde neler oluyor? Okul kapandı mı?

Zeynep Dereli tarafından kurulan ve ilk öğrencilerini 2017 yılının Eylül ayında kabul eden Teknoloji ve İnsan Koleji-Tink kapılarını kapattı. Enterprise Next'ten Fatih Sarı'nın haberine göre, okulun kapandığı sömestr tatilinin bittiği Cuma akşamı sadece bazı velilere e-posta ile duyuruldu. Duyuruda öğrencilerin Çekmeköy’deki başka bir okul olan Girne Koleji Yücel Yerleşkesi’ne yerleştirildiği belirtildi. Velilerin büyük tepkisine rağmen suskunluğunu koruyan Dereli’nin bu tutumu ise veliler arasında infiale yola açarken hak kaybı yaşadığını düşünen bir çok veli mahkeme yoluna başvurmayı düşünüyor.

"KAPANMA DEĞİL BİRLEŞME"

Yeni okulun kurucusu Yücel Arıcı ve Tink kurucusu Zeynep Dereli yeni okulun Instagram hesabında yaptıkları canlı yayında bunun bir birleşme projesi olduğunu ve Tink müfredatının Girne Koleji’ne aktarılacağını iddia etti. Ancak 2022-2023 eğitim dönemi için kayıt yaptıran ve ödemelerini yapan Tink eski velileri çok tepkili olduğu için yayın yorumlara kapalı bir şekilde gerçekleştirildi. Tink’te uygulanan başarılı Tink müfredatına okullarına uygulamak konusunda çok heyecanlı olduklarına vurgu yapan Yücel Arıcı ise kimsenin mağdur edilmeyeceğinin altını çizdi.

BURUK BİR VEDA

LGS senesinde çocukları olan velilerden biri olan Fatih Sarı ise yaşadıklarını şöyle dile getirdi:  "Verilen sözlere inanarak oğlumuz Kartal’ı Tink’e yazdırdığımızda iyi kurgulanmış müfredat, kaliteli eğitmen kadrosu, eğitimci olmasa da kurucunun bizzat işin içinde olması gibi artı yönler bizi rahatlatan unsurlar oldu. Öncelikle bizim tavsiyemiz ile Tink’i seçmesine vesile olduğumuz bütün dostlarımızdan özür diliyoruz. İşin bu raddeye geleceğini bilsek ne Kartal orada olurdu ne de biz bu tavsiyelerde bulunurduk.

Ancak ülkenin içinde olduğu ekonomik koşullar ortadayken bir işin sürdürülememesi gayet kabul edilebilir. Günün sonunda ne kadar idealist de olsanız burası bir işletme ve eksi yazdığı ilk günden itibaren açık tutmak da kapatmak da ‘işletmeci’nin inisiyatifinde. Ancak böylesi bir sürecin; bizim gibi Tink’e “okulumuz” diyen, kayıtsız şartsız desteklerini okula sunan velilerin okulun kapandığını başka bir velinin attığı whatsapp mesajından tesadüfen öğrenmesi de ne iş ne de insan ahlakına uymaz.

Bugüne kadar çocuklarımız üzerinde emeği olan tüm eğitimcilerimize teşekkür ediyor ve önlerinde her zaman olduğu gibi saygı ile eğiliyoruz. Su akar yolunu bulur. Tüm Tink emekçilerinin, öğretmenlerinin ve çocuklarımızın yolu açık olsun…"

09-02-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş