Arama sonuçları

Tink online sistemini açtı, tüm öğrenciler için ücretsiz eğitim başladı

Tink online sistemini açtı, tüm öğrenciler için ücretsiz eğitim başladı

Tink online sistemini açtı, tüm öğrenciler için ücretsiz eğitim başladı. Tink, Covid-19 salgını sırasında eğitim öğretimin aksamaması için herkese ücretsiz eğitim fırsatı sağlama kararı aldı. Online derslere isteyen her öğrenci katılabilecek.

Geçtiğimiz 11 Mart’ta bir kişide koranavirüsün bulunduğunun saptanması üzerine Türkiye alarm durumuna geçti. 12 Mart’ta ise üniversitelerin 3 hafta, ilk, orta ve liselerin 30 Mart’ta kadar kapatılmasına karar verildi. Karara göre ilk hafta öğrenciler nisan ayındaki ara tatilin erkene çekilen bölümünde dinlenecek. 23 Mart’tan sonra ise uzaktan eğitime geçecek. TRT üzerinden oluşturulacak kanallar ve EBA aracılığıyla öğrenciler dersleri takip edecek.

Birçok özel okul ise kendi teknoloji altyapısını kullanarak, öğrencilerine ders verecek. Bu okullardan biri de Tink Kolejleri.

TİNK ONLİNE SİSTEMİNİ AÇTI, TÜM ÖĞRENCİLER İÇİN ÜCRETSİZ EĞİTİM BAŞLADI

Öğrenciler derslerini online olarak internet üzerinden bugünden itibaren işlemeye başlarken, okul yönetimi de eğitim platformunu isteyen tüm öğrencilere ücretsiz olarak açtı. Buna göre isteyen tüm 5-12 sınıf öğrencileri form doldurarak bu dersleri izleyebilecek.

Tink Kurucusu Zeynep Dereli, 4 yıldır böyle bir sistem üzerinde çalıştıklarını belirterek, tüm öğrencilere eğitim platformlarını açmalarıyla ilgili şunları söyledi:

“Covid-19 salgını uzun zamandır tekrar ettiğim ve Dijital Yerliler kitabımda da yer verdiğim çok önemli bir toplumsal konuyu gündemimize taşıdı. Herkes iyi olmadığı sürece, hiç birimiz iyi olamayız. Bu nedenle nitelikli eğitim ve öğretime erişimde fırsat eşitliği yaratmak için el birliği ile çalışmamız gerekiyor. Dijital çağda teknolojiyi kullanarak uzaktan eğitim imkanlarını sonuna kadar kullanmamız gerekiyor. Keşke bunu sağlık riski nedeniyle zorunlu olarak yapmasaydık. Ama biz Tink olarak son 4 senedir bu çalışmaları yaptığımız için, elimizde ki kaynakları hazırlıksız olanlar ile paylaşmak istedik. Bu ülke ve bu evlatlar hepimizin. Tüm Tink ailesine özverili ve örnek çalışmalarından ötürü teşekkür ederim. ”

Dereli, ayrıca Covid-19 salgını sürecinde velilerinin ve veli adaylarının sağlığını riske atmamak için tüm kayıt süreçlerini online ortama taşıdıklarını anlattı. Kayıt kabul sınavı, sanal okul turu, müdür görüşmesi ve resmi kayıt işlemlerinin tamamını bilgisayardan yapılabiliyor.

16-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş