Arama sonuçları

Tıp öğrencisi Merve koronadan hayatını kaybetti

Tıp öğrencisi Merve koronadan hayatını kaybetti

Tıp öğrencisi Merve koronadan hayatını kaybetti. Konya'da Kovid-19 tedavisi gören Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi Merve Mercan, yoğun bakımda 40 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra yaşamını yitirdi. Yaklaşık 1,5 ay önce koronavirüs testi pozitif çıkan Merve Mercan'a tedavisinin 5. gününde bağışıklık yetmezliği teşhisi konuldu.

TIP ÖĞRENCİSİ MERVE KORONADAN HAYATINI KAYBETTİ

Selçuk Üniversitesi Rektörü Metin Aksoy, genç doktor adayının vefatı üzerine şu mesajı yayımladı: ''Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi Merve Mercan'ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Sağlık ordusu en genç üyelerinden birini, Üniversitemiz saygın bir onur öğrencisini kaybetti. Allah'tan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı dilerim."

SOSYAL MEDYADA TEPKİ UYANDIRDI

Tıp son sınıf öğrencisi olan ve intörnlük yapan Merve Mercan'ın yaşamını yitirmesi, sosyal medyada da büyük tepkiye neden oldu. Twitter'da #MerveMercan etiketiyle TT olan tweet'lerden bazıları ise şu şekilde:

  • Bir intörn doktor vefat etti bugün. Sigortasız, maaş denen 3 kuruşa çalışan, resmiyette hala öğrenci olan genç bir hekim ve hayalleri bitti bugün. Hala düğün, plaj, çarşı, pazar maskesiz mesafesiz devam mı? Hala yetersiz önlemlerle salgın yönetimine devam mı?
  • İşinize gelince onlar doktor, işinize gelmeyince daha intörn değil mi? Madem doktor,immün yetmezlik olduğu halde neden çalıştırdınız? Madem intörn neden korumadınız? Bu vebal kimin? Gencecik bir fidanı daha ağaç olmadan kaybettik.
  • Koruyamıyorsanız neden çalıştırıyorsunuz?
  • Daha bugün serviste çalışan 7 intörnken 3 kişiye düştük. Hastalıktan kırılıyoruz, öğrenci olsak online eğitim alırız doktor olsak adam gibi maaş alır ayrı eve çıkarız. 700 lira ile ucuz posta ve sekreter iş gücüyüz. İntörnler ölüyor.
  • Yeterli ekipmanı olmadan, asla emeğinin karşılığı olmayan bir ücrete çalıştırılan öğrenci (!) Merve Mercan  bugün Covid’e yenik düştü... Meslektaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.
  • Bugün bir intern arkadaşımızı covid nedeniyle kaybettik. Senelerdir görev tanımı dahi belli olmayan, hastanede joker olarak çalışan internlerin sesini kimse duymuyor. Siz artık hekimsiniz, ön cephede savaşmalısınız deniyor ama maaş almadan sigortasız çalıştırılıyoruz.
  • Bugün gencecik bir tıp öğrencisi, bir doktor, görevi başında kaptığı koronavirüs nedeniyle erkenden aramızdan ayrıldı. Maruz kalınan viral yük hastalığın şiddetiyle ilişkili. 30 bin sağlık calışanı enfekte olmuş. Yüzlercesi ölmüş. Demek ki onlari koruyamiyoruz. Yeter.
  • O kadar oku emek ver diplomanı almadan hayalini gerçekleştiremeden öğrenci olduğun dikkate alınmadan eğitim için gittiğin hastanede Covid ol ve ...
  • Gencecik öğrencimiz öldü. Bir sonrakinin siz olmayacaginizin garantisi var mı? Öğrencisini, intörnünü, doktorunu koruyamadı koca koca hastaneler.
  • Bugün Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi bir kardeşimiz #Covid_19 nedeniyle hayatını kaybetmiş. Allah rahmet eylesin. Artık tıp fakültesi son sınıf öğrencilerine, “intern” adı altında her işi yaptırma alışkanlığı da sorgulanmalıdır.

10-09-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş