Arama sonuçları

Tıp son sınıflar 'koronavirüs' ile savaşa katılmaları için erken mi mezun edilecek?

Tıp son sınıflar 'koronavirüs' ile savaşa katılmaları için erken mi mezun edilecek?

Tıp son sınıflar koronavirüs ile savaşa katılmaları için erken mi mezun edilecek? Koronavirüs salgınını en ağır yaşayan ülkelerden biri olan ABD'de, tıp son sınıf öğrencilerine erken mezuniyet çağrısı yapılmış ve aralarında Harvad'ın da olduğu ülkedeki tüm tıp fakültelerinin dekanları bu çağrıya olumlu yanıt vermişti. Geçtiğimiz günlerde de öğrencilerin mezuniyetleri başladı. Peki Türkiye'deki tıp son sınıf öğrencileri de erken mi mezun olacak?

YÖK'ün üniversitelerden ‘intörn’ görüşü istemesi buna işaret ediyor.  Yükseköğretim Kurulu (YÖK), tıp fakültelerindeki son sınıf öğrencilerinin mezun edilip eğitim araştırma hastanelerinde doktor olarak istihdam edilip edilmeyeceklerine yönelik üniversitelerden görüş istedi.

TIP ÖĞRENCİLERİ KORONAVİRÜS İLE SAVAŞA KATILMALARI İÇİN ERKEN Mİ MEZUN EDİLECEK?

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu imzasıyla üniversitelere gönderilen yazıda, şöyle dedi:

“Küresel salgın olan yeni koronavirüs ile mücadelede tıp fakülteleri son sınıf öğrencileri olan intörnlerin erken mezun edilerek sahada hekim olarak görev almalarına ihtiyaç olup olmadığına, eğer ihtiyaç var ise intörnler mezun oldukları takdirde mezuniyetlerini müteakip derhal istihdam edilip edilmeyeceklerine ilişkin görüşünüzün çok acil olarak bildirilmesi.”

ABD'DE DE ERKEN MEZUNİYET

Massachusetts Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanı Sekreteri Marylou Sudders geçtiğimiz haftalarda yaptığı basın açıklamasında, Kovid-19 ile daha etkin mücadele için, "Tüm tıp fakültelerinden son sınıf öğrencilerini erken mezun etmelerini istiyoruz" demişti. Fakülte dekanlarının tümü bu çağrıya olumlu yanıt vermişti.

Boston, Harvard, Tufts ve Massachusetts Tıp Fakülteleri Sudders'ın çağrısına destek verirken, Boston Üniversitesi Tıp Fakültesi (BUSM) Dekanı Karen Antman mezuniyet töreninin 17 Nisan'a çekildiğini açıklamıştı.

SANAL MEZUNİYET TÖRENİ DÜZENLENECEK

Antman, öğrencilere de şu mektubu yollamıştı: 

"Sizler yüzyılımızın tıbben en zorlu zamanlarından birinde mezun oluyorsunuz. Kısa süre içinde ülkemizin Kovid-19'a karşı verdiği mücadelenin bir parçası olacaksınız. Yakın zamanda hastalarınızın iyileşmesi için oynayacağınız rol için şimdiden gurur duyuyoruz."

ÖĞRENCİLER GÖNÜLLÜ OLDU

Uygulamaya destek veren üniversitelerden New York Üniversitesi dekan vekili Dr. Steven Abramson da, üniversitelerin bu kararı sağlık personeli eksikliği yüzünden verdiğini belirtti. Abramson, pek çok son sınıf öğrencisinin de gönüllü olarak bu teklifi üniversite yönetimine kendilerinin getirdiklerini söyledi. Bu arada aralarında Harvard Üniversitesi'nin de yer aldığı üniversiteler erken mezuniyetlere başladı.

 

20-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş