Arama sonuçları

'Tiyatro Frankfurt 23 Nisan Çocuk Şenliği' çocukları sahneyle buluşturacak

'Tiyatro Frankfurt 23 Nisan Çocuk Şenliği' çocukları sahneyle buluşturacak

Türk kültürü ve dilini Frankfurt'un bir parçası haline getirme çabasını sürdüren, Almanca ve Türkçe oyunları seyirciyle buluşturan Tiyatro Frankfurt, 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenleyecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından desteklenen etkinlik, Frankfurt Başkonsolosluğu himayesinde Düşyeri Bilişim Teknoloji ve Animasyon A.Ş.'nin katkılarıyla gerçekleşecek.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" kutlamaları kapsamında 23-25 Nisan'da yapılacak şenlik, Tiyatro Frankfurt'un sosyal medya hesaplarıyla "dusyeri.com" ve Düşyeri YouTube kanalından canlı yayınlanacak.

Çiğdem Spickermann'ın moderatörlüğünde yapılacak açılışa, Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tuncer, oyuncu Ayla Algan, İBB Şehir Tiyatroları Başdramaturgu ve Proje Danışmanı Hilmi Zafer Şahin, müzisyen Can Atilla, sosyal girişimci ve disiplinler arası iletişim uzmanı Ayşe Şule Bilgiç'in katılması planlanıyor.

"7'DEN 70'E HERKESİ 23 NİSAN'DA ÇOCUK KALMAYA, ÇOCUK OLMAYA DAVET EDİYORUM"

Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu, salgına rağmen tiyatrodan vazgeçmediklerini belirterek, şöyle dedi: "Tiyatroyu ve sanatı yaşamımızdan çıkarmayacağız. Tiyatro Frankfurt, yaşama anlam ve cesaret katanlarla aydınlık yoluna devam edecektir. Türkiye'den Almanya'ya Göç'ün 60. yılında dilimizi ve kültürümüzü yaşamaya ve yaşatmaya devam. 7'den 70'e herkesi 23 Nisan'da çocuk kalmaya, çocuk olmaya, çocukları anlamaya, çocuklarla birlikte hayatı paylaşmaya davet ediyoruz. Pandemi biterse seneye yüz yüze tiyatro çalışmaları yapılabilecek."

Kellecioğlu,  sahnelenmeye hazırlanan oyun ile göçmen ailelerin çocuklarının Türkçe konuşmaya ağırlık verdiğine dikkati çekti.

12-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş