Arama sonuçları

Tiyatro Frankfurt Çocuk Kulübü açıldı

Tiyatro Frankfurt Çocuk Kulübü açıldı

Tiyatro Frankfurt, yıl boyunca, çocuklara özel etkinliklerin gerçekleştirileceği "Tiyatro Frankfurt Çocuk Kulübü"nü hayata geçirdi.

"Çocukların güzel enerjisini sanat ile buluşturuyoruz" sloganıyla gerçekleşen etkinlik, Frankfurt Başkonsolosluğu himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) desteğinde yapılıyor.

Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer, emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bu ekip olmasa, böyle bir çalışma yapılması da mümkün olamazdı" dedi.

Tunçer, Tiyatro Frankfurt'un faaliyetlerinin başkonsolosluk himayesinde yapıldığının altını çizerek, şöyle dedi:

ÇOCUKLAR TÜRKÇEYİ YAŞAYARAK ÖĞRENECEK

"Çocuklarımızın Türkçeyi yaşayarak ve kullanarak öğrenmeleri, her şeyin ötesinde bir önem taşıyor. Çocuklarımızın Türkçe tiyatro yapması, onların Türk kültürlerinin gelişmesi için de müthiş bir fırsat. Türkçenin burada yabancı bir dil olarak eğitimine büyük bir önem atfettiğimizin altını çizmek istiyorum."

Salgın nedeniyle önceki yıl birçok etkinliğin çevrim içi yapıldığının kaydeden Tunçer, yavaş yavaş fiziksel etkinliklerin de yapılmaya başladığını ifade etti.

"ÇOCUKLARIN HAYATINA DOĞRU ŞEKİLDE DOKUNMAK İSTİYORUZ"

Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu da çocukların güzel enerjisini Tiyatro Frankfurt çatısı altında sanat ile birleştirdiklerini belirtti. Kellecioğlu, " Türkçe tiyatro ve atölye çalışmalarının, çocukların kendilerini ifade etmede, dili kullanmada ve kişisel gelişimlerinde ne kadar değerli olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

Çocuklara yönelik birçok projeleri olduğuna dikkati çeken Kellecioğlu, pedagog Mehtap Kundak'ın danışmanlığında içeriği oluşturduklarını dile getirdi.

07-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş