Arama sonuçları

Trump, Harvard Üniversitesi'nden 9 milyon doları geri istedi

Trump, Harvard Üniversitesi'nden 9 milyon doları geri istedi

Trump, Harvard Üniversitesi'nden 9 milyon doları geri istedi. ABD Başkanı Donald Trump, Harvard Üniversitesi'nden, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını yardımı çerçevesinde aldığı yaklaşık 9 milyon doları iade etmesini talep etti.

BBC'nin haberine göre, Trump dün Kovid-19 brifingi sırasında bir gazeteciye dünyanın en zengin yükseköğretim kurumları arasında yer alan Harvard Üniversitesi'nin aldığı yardım parasını iade etmesini istediğini söyledi.

TRUMP, HARVARD ÜNİVERSİTESİ'NDEN 9 MİLYON DOLARI GERİ İSTEDİ

Trump, "Geri ödemek zorundalar. Bu hoşuma gitmedi. (Para) işçiler içindi, dünyadaki en zengin eğitim kurumlardan biri için değil" dedi.

Harvard Üniversitesi, Trump'ın geçen ay imzaladığı 2,2 trilyon dolarlık Koronavirüs Yardım, Destek ve Ekonomik Güvenlik Gözetimi Yasası çerçevesinde 8,6 milyon dolar aldığını kabul etti.

HARVARD, YANIT VERMEDİ

Bağış fonunun değeri 40 milyar dolar olan, dünyanın en zenginleri arasında yer alan üniversiteden yardım parasını geri ödeyeceğine dair açıklama gelmedi.

Harvard Üniversitesinin Twitter hesabında, "acil yükseköğretim fonlarının, Kovid-19 salgını nedeniyle acil finansal ihtiyaçları bulunan öğrencilere doğrudan yardım sağlamak için kullanılacağı" belirtildi.

Üniversite ayrıca salgın sırasında öğrencilere seyahat, oturum ve online eğitim masrafları için finansal yardımda bulunduğunu bildirdi.

22-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş