Arama sonuçları

Turizme bir destek de müzisyen Köksal Ekinci'den

Turizme bir destek de müzisyen Köksal Ekinci'den

Turizme bir destek de müzisyen Köksal Ekinci'den. Pandemi sürecinden en çok zarar gören sektörlerin başında gelen ve normalleşmeyle birlikte yaralarını sarmaya başlayan Türk turizmine çektiği klip ile müzisyen Köksal Ekinci destek oldu.

TURİZME BİR DESTEK DE MÜZİSYEN KÖKSAL EKİNCİ'DEN

Dijital platformlarda yayınladığı şarkılarıyla, geniş bir müziksever kitlesine ulaşan şarkıcı ve şarkı yazarı Köksal Ekinci, en son yayınladığı albüm Güneş'in Kalbi'nde yer alan şarkılarına, Türkiye'nin eşsiz güzellikteki tarihini merkeze alan hikayeler eşliğinde video klipler serisi hazırladı. İletişim Fakültesi mezunu ve iletişimci kökenli olan Köksal Ekinci, yeni klip projeleriyle Türkiye'nin kültürel mirasını ön plana çıkarmayı amaçlıyor.

AŞKIN KANATLARI KUTSAL TAPINAKTA

Gökyüzünün şifasını notalara nakşeden şarkı yazarı olarak tanınan Köksal Ekinci, bu projenin ilk yayını olarak Aşk'ın Kanatları şarkısına kutsal tapınakta klip çekti.  

Çanakkale, Ayvacık Gülpınar'da bulunan Apollon Smintheion Kutsal Alanı'nda gerçekleştirilen klibin yönetmenliğini, Reklam/Tanıtım Filmleri ve müzik klipleriyle tanınan, genç kuşağın en yetenekli isimlerinden Baki Gedik, görüntü yönetmenliğini de Mert Yurdatapan yaptı.

YENİ BİR AKIM YARATTI

Köksal Ekinci, organik elektronik ve Astro-müzik kategorisindeki şarkılarıyla, hem yurtiçinden, hem de yurtdışından müzikseverlerin ve müzisyenlerin takip ettiği bir akım yaratmaya başladı.

Köksal Ekinci, yeni klibi ile ilgili şunları dile getirdi: "Müzik evrensel bir dildir ve ben bu dili basit ve sade anlatımlarla, şarkılarım yoluyla aktarmaya özen gösteriyorum. Dünyanın bütün dinlerinin, kültürlerinin buluşma köprüsü Türkiye, coğrafya olarak o kadar zengin bir kültürel çeşitliliğe sahip bir ülke ki bunu şarkılarımla ve video kliplerle hem kültür turizmini canlandırmak hem de ülkemizin eşsiz coğrafyalarını müzikseverlere tanıtmak benim için çok kıymetli bir görev."

https://youtu.be/d2ieubPwruI

www.koksalekinci.com

EĞİTİM DANIŞMANLIĞI DA YAPIYOR

Köksal Ekinci 1973 Ankara doğumlu, Kova Burcu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan sanatçı, öğrencilik yıllarından bu yana önce TRT, ardından Ankara Üniversitesi Tömer gibi kurumlarda görev yaptı. Sonrasında Kanada Eğitim Merkezi Türkiye Ofisi yöneticiliğini üstlendi. 29 yıl önce yapım-yönetim asistanlığı ile başlayıp ardından pazarlama iletişimi alanında yıllanmış bir profesyonel kariyere sahip.

Müziğe yönelmesi çok küçük yaşlarda başladı. 6 yaşında ilk bestesini yaptı.  2004 yılında yapımına başladığı başka bir ses tarafından seslendirilen şarkılarının yer aldığı ilk prodüksiyonu ile müzikle profesyonelce ilgilenmeye başladı. Kendi şarkılarını seslendirmeye de 2019 yılında 3 single çalışmasıyla başladı.

Nisan ve Mayıs aylarında “Venüs” ve “Ay’ın Nefesi” adlı parçalarını yayınladı. “Güneş’in Kalbi” albümü de gezegenleri ve yıldızları konu alan üçlemenin, İlk Bahar döneminin tamamlanması. Dijital platformlardaki ilk üçlemesi “Yas”, “Belki” ve “Dünya”yı 2019’da yayınlamıştı. 2020’de ise “Sen Ben Oldun”  ve “Veda” adlı parçalarıyla müzikseverlerle buluştu. Son olarak geçtiğimiz haftalarda “Güneş’in Kalbi” albümünü çıkarttı.

APOLLON, KUTSAL TAPINAK VE FARELER

 

Çanakkale, Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar beldesinde bulunan Apollon Smintheion Tapınağı, tanrı Apollon’a adanmış Helenistik döneminin en önemli kutsal alanlarından bir tanesidir.

 

Apollon Smintheion, Antikçağ’da "kahinlerin merkezi" olarak bilinen ve o dönem için oldukça kutsal bir yer. Suya bakarak kehanetlerde bulunan kahinler o dönem için toplumların gidişatına da yön verecek güçteydi. Apollon Smintheion Tapınağı, konusunu Homeros'un İlyada Destanı'ndan alan kabartmaları yanında mimari tasarım ve stili ile dikkatleri üzerinde toplar. 

M.Ö.150 yıllarında Ion stilinde yapılan tapınak, kuzey-batı Anadolu'da Troas bölgesinde bulunmuş tek örnektir. Gülpınar ve çevresinde TEK su kaynağı olan ve bugün Kocapınar olarak isimlendirilen su kaynağı başına kurulmuş olan Apollon Smintheion, varlığını da başına kurulduğu bu kaynağa borçludur. 

SUYA BAKARAK HABER VERİYORLARDI

Milattan 10 bin yıl önceye dayanan bir tarihi olan, yeraltından çıkan Su, bölgeye Kutsallığını veren, Troas Bölgesi’nde kazısı yapılmış en eski yerleşim yerinin de kurulmasına neden olmuştur. Apollon kutsal alanları genellikle su kaynaklarına yakın yerlerde veya Smintheion kutsal alanı gibi doğrudan Kaynak başında yer alırlar. Bunun nedeni tanrı adına gelecekten haber veren rahiplerin suya bakarak kehanette bulunmalarıdır. 

Tapınağın,  Kutsal Odasında Paroslu heykeltıraş Skopas'ın yaptığı ve 110 cm'lik bacak parçası ele geçen, tanrı Apollon'un heykelinin yer aldığı bilinmektedir.  İlyada anlatımları, çeşitli çağlarda vazolar üzerinde, duvar resimlerinde, mermer lahitlerde betimlenmiştir. Ancak bir tapınakta, ilk kez Apollon Smintheion kutsal alanında karşımıza çıkar. Smintheion’un en önemli özelliği Homeros’un Troia Savaşlarını  anlattığı İlyada  destanının  ilk dizelerinde geçmesidir.

Alexandria Troas Helenistik Çağ sikkelerinde görülen ve antik kaynaklarda bahsi geçen tanrı Apollon'un, adını aldığı fare-smintheus'a basar biçimde tasvir edildiği sanılan kutsal heykeli 5 metre boyundadır. Apollon Smintheion Tapınağı'nda ziyaretçileri, tapınağın basamaklarında farelerin ve bölgeye adını veren Apollon'un ayaklarının heykelleri karşılıyor. 

HALKA EZİYET EDEN YÖNETİCİLERE CEZA

Mitolojiye göre Apollon'un, halkına eziyet eden yöneticilere farelerden aldığı veba mikrobunu okların ucuna bulaştırarak onları vurup cezalandırmasıyla biliniyor. Çiftçilere de tarla farelerini oklarıyla öldürerek yardım ediyor. Bu yaptığı görevlerle de bir Apollon Smintheion kültü, Troas bölgesinde ortaya çıkıyor. 

Hint kültüründeki, fil başlı Ganesha'nın da, hem haberleşme aracı hem de insanın çeşit çeşit Duygu Hallerinin sembolü olarak fareyi kullanması, her iki kültürün coğrafik uzaklığa rağmen birbirinden beslendiğini gösteriyor bizlere.

Türkiye'nin en değerli bölgelerinden biri olan Çanakkale bölgesindeki, en Kutsal Alanlardan sayılan tapınak, tarihin izlerini ve  o dönem yaşayanların hikayelerini hissetmeniz için sizleri bekliyor!


 

 

 

 

 

 

 

13-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş