Arama sonuçları

Türkçe Öğretim Yüksek Lisans Programı'na son başvuru 15 Ağustos'ta

Türkçe Öğretim Yüksek Lisans Programı'na son başvuru 15 Ağustos'ta

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) ilan ettiği "Yurt Dışındaki Türk Çocuklarına Türkçe Öğretimi Yüksek Lisans Programı (TÜRKÇE YLP)" için başvurular 15 Ağustos'ta sona erecek.

YTB'den yapılan açıklamaya göre yurt dışında yaşayan Türk çocuklarının Türkçe okuma, yazma ve konuşma becerilerini geliştirmeyi amaçlayan program ile çocuk ve genç yaştaki soydaşların Türkçeyi doğru biçimde öğrenmelerine destek veriliyor.

Türkçe YLP ile yurt dışında yaşayan Türk çocuklarının ülkelerine olan bağlarının geliştirilmesinin amaçlandığı belirtilen açıklamada programa, eğitimini Türkiye’de veya yurt dışındaki bir ülkede tamamlamış olan ve halen oturum veya vatandaşlık hakkına sahip olarak yurt dışında yaşayan kişiler başvurabilecek.

PROGRAM 2 YIL SÜRECEK

Bu kişilerin ayrıca 40 yaşından gün almamış, Türk vatandaşı, çifte vatandaş veya mavi kartlı olmaları da gerekiyor.

Toplamda 2 yıl sürecek program kapsamında adaylar iki yarı yıl boyunca ders gördükten sonra iki yarı yıl boyunca da tez yazıp kendi ülkesinde staj yapacak.

Programa kabul edilen adayların üniversite eğitim harçlarını karşılayacak olan YTB, ayrıca öğrencilere aylık olarak 2 bin lira burs ve gerekmesi halinde barınma desteği imkanı sunacak.

Türkçe YLP için son başvuru tarihinin 15 Ağustos 2021 olduğunu açıklanırken programla ilgili detaylara https://www.ytb.gov.tr/yvburslari/ adresinden ulaşılabilecek.

Programa başvuru ise https://basvuru.ytb.gov.tr/ linki üzerinden alınacak.

16-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş