Arama sonuçları

Türkiye Adalet Akademisi'nden eğitim teknolojilerine yatırım

Türkiye Adalet Akademisi'nden eğitim teknolojilerine yatırım

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, eğitim teknolojilerine yaptıkları yatırımları anlattı.

Özdemir, kamu kurumlarına yönelik hizmet içi eğitimler ile yurt dışındaki hakim, savcılara, uzmanlara yönelik de eğitim verdiklerini belirtti. Özdemir, şöyle dedi:

ADALET AKADEMİSİ NEDİR?

"Adalet Akademisi olarak Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine uymak amacıyla yeniden kurgulanan yapımızla, yeni bir vizyonla, sürekli, sürdürülebilir bir eğitim anlayışıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Alanda eğitim, adalet açısından çok önemli. Çünkü toplumun, vatandaşların adalete olan ihtiyaçlarının, en iyi şekilde, kanuna, anayasaya, vicdana uygun şekilde giderilmesi açısından hakim ve savcıların her daim yeni ortaya çıkan kanunlar, reformlar ve yenileme eğitimleri kapsamında eğitimlerini tekrar etmeleri gerekiyor. Yüz yüze eğitimlerimize de tekrar başladık. Bu süreçte tabii ki biz eğitim teknolojilerine Adalet Akademisi olarak yatırım yaptık. Adalet Akademisinin içerisinde bir stüdyo oluşturduk. Bu stüdyoda yaklaşık 80 civarında videolu ders, konunun uzmanı Yargıtay üyeleri, Ankara'daki seçkin hakimler tarafından anlatıldı. Meslektaşların kullanımına, eğitim platformunda sunuldu."

"İNTERAKTİF EĞİTİM METODU KULLANIYORUZ"

Özdemir, eğitim platformunun tüm içeriklerinin yaklaşık 50 bin kez izlendiğini dile getirdi. Eğitimde son teknolojinin kullanılmasının önemine işaret eden Özdemir, şunları anlattı: "Adalet Akademisi aday eğitiminde eğitim teknolojisini üst düzey kullanmakta. Dersliklerde akıllı tahtalarla interaktif eğitim metodu kullanıyoruz. Video içeriklerle, eğitim platformunun üzerinden yayınlanan konu başlıklarıyla, konu şeritleriyle adaylarımızı daha iyi yetiştirmek için çalışıyoruz."

Özdemir, akademinin aday eğitiminde ortaya koyduğu yenilikçi vizyon kapsamında eğitim alanlara yönelik yarışmalar düzenlediklerini söyledi.

17-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş