Arama sonuçları

Türkiye ile Azerbaycan arasında yükseköğretimde işbirlikleri

Türkiye ile Azerbaycan arasında yükseköğretimde işbirlikleri

Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Bakanı Emin Amrullayev ve beraberindeki heyet, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ı ziyaret etti. YÖK'teki heyetler arası görüşmede iki ülke arasında yükseköğretim alanında yeni bazı iş birliklerin yapılmasına yönelik çalışmalar müzakere edildi.

Bakan Amrullayev'i ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Özvar, Azerbaycan ile her alanda olduğu gibi yükseköğretim alanında da çok köklü ilişkilerin bulunduğunu ifade etti.

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Özvar, şu bilgileri verdi:

"Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu heyeti olarak yükseköğretim alanında yeni iş birliklerinin yapılmasına yönelik çok verimli bir toplantı gerçekleştireceğiz. İki kardeş ülke olarak yükseköğretim alanında atacağımız yeni ve önemli adımlarla aramızdaki ilişkileri daha da köklü hale getirmek iradesini taşıyorum."

AKADEMİSYEN HAREKETLİLİĞİ

Özvar, Türkiye'de 25 bine yakın Azerbaycanlı öğrencinin eğitim aldığına işaret etti. Gelecek yıllarda iki ülke arasındaki öğrenci hareketliliğinin daha fazla sayıda olmasını arzu ettiklerini dile getiren Özvar, şöyle dedi: "Eğitim öğretim hareketliliğinin yanı sıra biz yükseköğretim alanında öğretim elemanı, öğretim üyesi, bilim insanı hareketliliğinin de olması gerektiğine inanıyoruz. Bu fevkalade önemli bir husustur. Yükseköğretim alanındaki ilişkileri daha da geliştirmek daha kurumsal hale getirmek bizim en temel hedeflerimizden bir tanesidir"

Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Bakanı Emin Amrullayev ise iki ülke arasında eğitim alanındaki işbirliğini geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

02-11-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş