Arama sonuçları

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Akgün: 49 ülkedeyiz

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Akgün: 49 ülkedeyiz

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, 49 ülkedeki 427 eğitim kurumunda 50 bin öğrenciye eğitim verdiklerini belirtti. Üçüncü Üniversitelerle İşbirliği İstişare Toplantısı, İstanbul'da Maarif  Vakfı Genel Merkezi'nde yapıldı.

Kurum temsilcileri ve rektörler, toplantıda Türkiye'nin eğitim alanında uluslararasılaşma misyonunun temellerini güçlendirmek ve kurumlar arasındaki iş birliğini artırmak için yeni hedef, strateji ve iş birliği alanlarını ele aldı.

49 ÜLKEDE EĞİTİM

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, vakfın kurulduğu ilk günden bu yana eğitim alanında ulusal ve uluslararası önemli ilklere imza attığını söyledi.

Altı kıtada 49 ülkede büyük bir eğitim kadrosuyla çalıştıklarını dile getiren Akgün, şu bilgileri paylaştı:

"Türkiye'ye nitelikli öğrenci kazandırmak için Maarif Ajansını kurduk. Maarif Ajansı ile Maarif öğrencileri başta olmak üzere uluslararası öğrencilerin Türkiye’deki üniversiteler, eğitim sistemi, ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim imkânları gibi konularda bilgi edinmeleri, Türkiye’ye nitelikli uluslararası öğrencilerin temini, Türkiye’deki öğrencilerin yurtdışındaki üniversiteler ve eğitim sistemleri hakkında doğru bilgi edinmeleri ve nitelikli üniversiteleri tercih etmeleri amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda Maarif Ajansı 2020'ye kadar 6 ve 2020’de 15 uluslararası eğitim fuarı düzenlemiştir. Temelde faaliyet gösterilen ülkenin milli müfredatı esas alınarak verilen Maarif eğitiminde, ihtiyaç duyulması ve ilgili hükümetin de onayıyla Uluslararası Bakalorya (IB) veya Cambridge gibi uluslararası programlar da uygulanmaktadır. Diğer taraftan Vakfımız, Ar-Ge faaliyetlerine de ağırlık vermekte, Uluslararası Maarif (IM) ismiyle kendi özgün uluslararası müfredatını oluşturmaktadır. Müfredat konusunda en önemli somut ürünümüz şimdilik Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Programı ve Müfredatı oldu."

Akgün, Türkiye'nin küreselleşen dünyada giderek etkin bir ülke haline geldiğine dikkati çekerek, üniversiteler ve kamu kuruluşlarıyla ilişkilerin güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

17-05-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş