Arama sonuçları

Türkiye’de 10 okuldan 2’si özel

Türkiye’de 10 okuldan 2’si özel

Türkiye’de 10 okuldan 2’si özel. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçesini görüşmek için toplandı. MEB’in yanı sıra YÖK, ÖSYM ve üniversitelerin bütçelerinin de ele alındığı toplantı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un sunumu ile başladı.

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, Bakan Selçuk’un bütçe sunumu, eğitimde özel sektörün ağırlığını da bir kez daha gözler önüne serdi. Selçuk’un Plan ve Bütçe Komisyonu konuşmasında açıkladığı verilere göre, Türkiye’deki özel okul sayısının toplam okul sayısına oranı yüzde 20,2’lere ulaştı.

TÜRKİYE'DE 10 OKULDAN 2'Sİ ÖZEL

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, özel okulların devlet okullarındaki derslik ve öğretmen ihtiyacının karşılanmasına katkı sağladığını söyledi. Selçuk, “Özel okullar, buradaki kaynağın eğitimde niteliğin artırılması için kullanılmasına imkan vermektedir” dedi.

2020-2021 eğitim ve öğretim yılı itibarıyla tüm eğitim kademelerinde toplam 14 bin 617 özel okul bulunduğunu dile getiren Selçuk, özel okullara kayıtlı öğrencilerin toplam öğrenci sayısına oranının ise yüzde 8,8 olduğunu bildirdi.

ÖZELLERE 891 MİLYON TL DESTEK

Selçuk’un bütçe konuşmasının özel okullara ilişkin bölümünde, Türkiye’deki özel okul sayısının toplam okul sayısına oranı da paylaşıldı. Örgün eğitim içerisindeki özel okulların toplam okul sayısının yüzde 20,2’sini oluşturduğu öğrenilirken 2020-2021 eğitim öğretim yılında özel okullara toplam 891 milyon TL eğitim desteği verileceği belirtildi.

03-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş