Arama sonuçları

Türkiye'deki yabancı öğrenciler, ülkeleri ile Türk iş dünyası arasında köprü oluyor

Türkiye'deki yabancı öğrenciler, ülkeleri ile Türk iş dünyası arasında köprü oluyor

Ankara Sanayi Odası (ASO), Türkiye'de öğrenim gören yabancı öğrencilerin, Türk firmalarının dış ticaret işlemlerine yardımcı ve aracı olmalarına yönelik eğitimler düzenlerken onları bir araya da getiriyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, ASO, Türkiye'de öğrenim görmekte olan yabancı uyruklu öğrencilerin ülkeleriyle Türk iş dünyası arasında köprü olmalarını sağlamak amacıyla dış ticaret eğitimlerini başlattı.

Eğitimlere, aralarında ODTÜ, Galatasaray, Koç ve Boğaziçi üniversiteleri gibi Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinin de bulunduğu çeşitli illerdeki 100'den fazla üniversiteden 2 bine yakın yabancı öğrenci başvurdu.

Yoğun talep nedeniyle eğitimler, 100'er kişilik gruplar halinde çevrim içi olarak tasarlandı. Temel dış ticaret eğitimi konularını içeren, öğrencilerin tercihleri doğrultusunda İngilizce ve Türkçe olarak ayrı ayrı düzenlenen eğitimler bugüne kadar 3 grupta tamamlandı.

Eğitim sonunda gerçekleştirilen sınavda başarılı olan yaklaşık 30 ülkeden 106 yabancı uyruklu öğrenci sertifika almaya hak kazandı. Düzenlenen sertifika töreninde öğrenciler, firmalarla da buluşma fırsatı elde etti.

"İLİŞKİLERİMİZİ DAHA İYİ NOKTAYA TAŞIYACAK"

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, AA muhabirine, küreselleşmenin uluslararası ticaretin yanı sıra uluslararası öğrenci hareketliliğini de artırdığını söyledi.

Küresel yabancı öğrenci hareketliliğinin kalkınma, gelişme, diplomasi ve diyalog parametreleriyle yakından ilişkili olduğunu belirten Özdebir, uluslararası öğrenci sayısının artmasının ülkelerin birikim ve değerlerinin dış dünyada da tanınması ve anlaşılması noktasında önemli katkılar sağladığını bildirdi.

Özdebir, Türkiye'de uluslararası öğrenci sayısının son 5 yılda 224 bin kişiye ulaştığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Üniversite eğitimi için Türkiye'ye gelen yabancı öğrenciler, ülkeleriyle sosyal ve kültürel ilişkilerin yanı sıra ticari ilişkilerin de geliştirilmesine katkıda bulunuyor. Gerçekleştirdiğimiz projeyle öğrencilerin ülkemiz ile kendi ülkeleri arasında önemli bir köprü kuracağına, var olan ilişkilerimizi daha iyi bir noktaya taşıyacağına inanıyorum."

16-03-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş