Arama sonuçları

Türkiye’nin 52 ilinde kitap okudular

Türkiye’nin 52 ilinde kitap okudular

‘Kitap Benim’ projesi kapsamında her gün okullarda 20 dakika serbest okuma saati düzenleyen Uğur Okulları, 52 ilde açık alanlarda kitap okuma etkinliği düzenledi. 4 yıldır süren etkinlik yılda bir kez de Türkiye’nin 52 ilinde 112 okulda eğitim gören tüm öğrenciler için proje okul dışına taşınıyor.

TOPLUMSAL FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Öğrenciler sahillerde, parklarda, bahçelerde kitap okuyor. Bu yıl da proje kapsamında toplumda da okuma farkındalığı oluşturmayı amaçlayan öğrenciler, Türkiye’nin dört bir yanında açık alanlarda okuma etkinliği gerçekleştirdi.

Uğur Okulları Eğitim ve Öğretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Arda Ergez “5 Dil 2 Beceri” temelli eğitim felsefesinin başında gelen anadil eğitimi kapsamında öğrencilerin Türkçe’yi doğru kullanma, okuduğunu anlama ve yorumlama, geniş kelime hazinesine sahip olma ve imla kurallarını bilme gibi beceriler ile donanmasını istediklerini söyledi. Bunun yolunun da öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmaktan geçtiğini belirten Ergez, şöyle dedi:

“Kitap okumaya verdiğimiz önemle akademik başarıyı ve sınav başarısını da destekliyoruz. Okullarımızın tümünde, özel kitap okuma alanlarımızda, sınıflarımızda, kütüphanelerimizde her gün 20 dakikalık serbest okuma saatlerimizle öğrencilerimize kitap okuma bilincini aşılamayı, farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Okullarımızdaki tüm personelimiz aynı anda bu etkinliğe dahil oluyor.“

17-10-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş