Arama sonuçları

TYT sorularını öğrenciler nasıl yorumladı? Süre yetti mi? Hangi sorular zorladı?

TYT sorularını öğrenciler nasıl yorumladı? Süre yetti mi? Hangi sorular zorladı?

TYT sorularını öğrenciler nasıl yorumladı? Süre yetti mi? Hangi sorular zorladı? 3 oturumla Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan ve tüm adayların katılmak zorunda oldukları TYT tamamlandı. TYT’ye 2 milyon 437 bin 119 aday başvurdu. Öğrencilere 4 testten 120 soru yöneltildi. Süreleri ise bu yıl için 135 dakikadan 165 dakikaya çıkarıldı.  Sınavda 40’ar Türkçe ve Matematik sorusu, 20’şer de sosyal bilimler ve fen bilimleri soruları yöneltildi.

TYT SORULARINI ÖĞRENCİLER NASIL YORUMLADI? SÜRE YETTİ Mİ HANGİ SORULAR ZORLADI?

Sınavın ardından FMV Işık Okulları öğrencileri Arda Görgülü, Esmenaz Işık, Ezgi Gençer ve Sarp Eyileblebici pervinkaplancom instagram canlı yayınında soruları değerlendirdi.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

Öğrencilere göre bu yıl sınavın belirleyicisi Türkçe olacak. Matematik sorularını orta zorlukta diye nitelendiren öğrencilere göre 30 dakikalık süre artışına rağmen zamanı yetiştirmek sorun oldu. Öğrenciler bir sonraki yıl sınava girecek öğrencilere de okuma alışkanlığının sınavda önemli olduğunu vurgulayarak, bol kitap okumalarını önerdi.

İKİ ŞIK ARASINDA GİDİP GELDİLER

Öğrenciler Türkçe’deki soruların çok zaman aldığını ve cevaplarda da sürekli iki şık arasında kaldıklarını belirtti.

Öğrencilerden Ezgi Gencer’in eleştirisi ise sosyal mesafe kuralına uyulmaması oldu. Dışarıda velilerin oluşturduğu kalabalığa ve sokağa çıkma kısıtlaması olmasına rağmen trafiğin adeta felç olmasına dikkat çeken Gencer sınav salonunda da önce ve arkadaki öğrenciler arasında 1 metre mesafe kuralının dikkate alınmamasını eleştirdi.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

27-06-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş