Arama sonuçları

TYT’den erken çıkarılan öğrenciler Meclis gündeminde

TYT’den erken çıkarılan öğrenciler Meclis gündeminde

TYT’den erken çıkarılan öğrenciler Meclis gündeminde. BirGün'de yer alan habere göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Av. Turan Aydoğan, İstanbul Küçükçekmece'deki Eşref Bitlis Anadolu Lisesi'nde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk bölümü olan Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) 345716004 numaralı sınav salonunda giren 12 öğrencinin, sınavdan 30 dakika erken çıkarıldığı iddialarını Meclis’e taşıdı.

Aydoğan konuyla ilgili olarak verdiği soru önergesinde, olayla ilgili olarak hak kaybına maruz bırakılan öğrencilerin mağduriyetlerinin nasıl giderileceğini ve söz konusu olaya dair bir soruşturma başlatılıp başlatılmayacağını sordu. Aydoğan, sorularının Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından cevaplandırılmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay tarafından cevaplandırılması istenen soru önergesi şu şekilde:

İstanbul Küçükçekmece'deki Eşref Bitlis Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) 12 öğrencinin sınavdan 30 dakika erken çıkartıldığı iddiaları doğru mudur?

2 milyon 433 bin 219 kişinin girdiği bir sınavda her dakikanın önemi ortadayken; infial yaratan olayda hak kaybına uğrayan öğrencilerin mağduriyetleri nasıl giderilecektir?

İstanbul Küçükçekmece'deki Eşref Bitlis Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen YKS’de 12 öğrencimizin mağdur olmasına sebebiyet veren sorumlular kimlerdir? İlgili kişiler hakkında bir soruşturma başlatılmış mıdır?

İlgili iddialar ışığında sınava giren adayların mağduriyetleri hususunda gerekli açıklama ne zaman yapılacaktır?

29-06-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş