Arama sonuçları

Üç ders sınavı mı, yaz okulu mu?

Üç ders sınavı mı, yaz okulu mu?

Üç ders sınavı mı, yaz okulu mu? Açıköğretim fakültesi öğrencileri üç ders sınavına mı girecek yoksa yaz okuluna mı gidecek? Hangi karar alındı?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi üç ders sınavı ile yaz okulu konusunda sürekli karar değiştiriyor. Daha önce üniversite üç ders sınavı uygulanması yönünde karar almıştı. Bu karar yine değişti.

Açıköğretim fakültesi tarafından yapılan açıklama şöyle:

3 DERS SINAVI MI, YAZ OKULU MU?

Sevgili Açıköğretim Sistemi Öğrencileri,

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, öğrencilerimizden gelen yoğun talep üzerine, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri’nde “Yaz Okulu” yerine “Üç Ders Sınavı” uygulanması yönünde alınan kararı yeniden değerlendirmek üzere, Üniversite Yönetim Kurulu’nu acil gündem ile toplantıya çağırmıştır. Bu doğrultuda 08.07.2020 tarihinde toplanan Üniversite Yönetim Kurulu, “Yaz Okulu” açılmasına karar vermiştir. “Yaz Okulu” sınavları Eylül ayında, pandemi şartlarının elvermesi hâlinde yüz yüze, aksi takdirde çevrimiçi olarak yapılacaktır.

“Yaz Okulu” başvuru takvimi Üniversitemiz web sitesi üzerinden duyurulacaktır.

Tüm öğrencilerimize sağlıklı günler ve sınavlarında başarılar dileriz.”

 

ÖĞRENCİLER NE DİYOR?

Öğrenciler ise 3 ders sınavı ile erken mezun olma şanslarını yitirdiklerini ve yüksek lisans başvurularını da kaçıracaklarını belirtiyor. Öğrencilerin talebi geçen yıl olduğu gibi hem 3 ders sınavının yapılması hem de yaz okulu açılması.

12-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş