Arama sonuçları

Ücretli öğretmenler: Çalışın ama maaş istemeyin

Ücretli öğretmenler: Çalışın ama maaş istemeyin

Ücretli öğretmenler: Çalışın ama maaş istemeyin. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullara verilen arada Evde Kal-Öğretmenin Yanında isimli bir uygulama başlattı. Bu uygulama ile öğretmenlerden öğrencileri arayarak bilgi alması istendi.

MEB’den gönderilen yazıda uygulamayla ilgili “Bu çalışma ile farklı gelişim dönemlerindeki öğrencilerin öğretmenleri tarafından telefon ve internet imkanları ile aranması yoluyla bu süreçteki duygu durumları (korku, kaygı, mutluluk vb.), öğrenme imkanlarına aktif katılım durumları, akademik, duygusal ve sosyal destek ihtiyaçları, evde zamanlarını nasıl planlayıp nasıl değerlendirdikleri, aile içi iletişimleri gibi boyutların takip edilmesi ve desteklenmesi sağlanabilecektir” dendi. BirGün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre, çalışma kapsamında derslere girmediği için maaş alamayan ücretli öğretmenlerden de arama yapması istendi.

BÜYÜK BİR ÇELİŞKİ VAR

Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Bozdoğan ücretli öğretmenlerin okulların açık olduğu dönemde de ayrımcılığa uğradığını ifade etti.

Ücretli öğretmenlerin MEB tarafından görmezden gelindiğini ifade eden Bozdoğan şu ifadeleri kullandı: “Ücretli öğretmenlere Okulların kapalı olduğu dönemde ücret ödenmezken, aynı dönemde de İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin arkadaşlarımızın çalışmaya devam etmesini istemesi ve görev çıkarmasını çok ciddi bir çelişki olarak görmekteyiz. Bazı İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin başlatmış olduğu Evde Kal- Öğretmenin Yanında projesi kapsamında öğretmenlerin öğrencileri aramasını hedeflemekte ve ücretli öğretmenlerden de bu proje kapsamında öğrencilerini aramaları ve görüşme sonuçlarını rapor etmeleri istenmektedir. Eğitim yöneticilerinin ücretli öğretmenlere hem ücret ödemeyip hem de çalışmaya devam etmesini istemesi büyük bir çelişki oluşturmaktadır. Okulların MEB kararı ile kapalı olması ve çalışanların idari izinli sayılması kararı, bu anlamda ücretli öğretmenleri de kapsamalıdır ve arkadaşlarımızın ücret sorunu acilen çözülmelidir. MEB’in hızlıca bu sorunu çözeceğini düşünmek istiyoruz.”

ÖĞRETMEN ÜCRETLERİNDEN TASARRUF

Eğitimciler, koronavirüs salgını nedeniyle eğitime verilen zorunlu arada yaşanan ekonomik mağduriyetin giderilmesini beklerken MEB, öğretmenlerin toplu sözleşme ile kazandığı hakka göz dikti. Bakanlık, öğretmenlerin ders dışı eğitim faaliyetleri ile hizmet içi eğitim ve komisyon üyeliği gibi faaliyetlerinin 1 Eylül 2020 tarihine kadar durdurulmasına karar verdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla önceki gün hazırlanan, “Bazı Eğitim Faaliyetlerinin Durdurulması” başlıklı yazıyla öğretmenlerin bazı ücretlerinden kesinti yapılacağı ortaya çıktı. Destekleme ve yetiştirme kursları, iyileştirme programları, okula gelemeyen öğrencilere evde verilen eğitim gibi bazı faaliyetlerin 1 Eylül 2020 tarihine kadar durduran bakanlık, bu yolla öğretmen ücretlerinden “tasarruf” edilmesini sağladı.

30-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş