Arama sonuçları

Ücretli öğretmenlere üvey evlat muamelesi: Açlığa mahkum ediyorlar

Ücretli öğretmenlere üvey evlat muamelesi: Açlığa mahkum ediyorlar

Ücretli öğretmenlere üvey evlat muamelesi: Açlığa mahkum ediyorlar. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Koronavirüs tedbirleri” kapsamında eğitime ara verilmesi nedeniyle okullarına gidemeyen 80 bin 583 ücretli öğretmenin mağduriyetinin giderilmesinin “yürürlükteki mevzuat çerçevesinde” mümkün olmadığını bildirdi.

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, ücretli öğretmenler, “Eğitime mecburi ara verildi, biz bırakmadık. Ücret alamayacaksak kira, fatura ve kredi ödemelerimiz askıya alınsın. Bizi açlığa mahkum etmeyin” sözleriyle mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

HAYAL KIRIKLIĞI DERİNLEŞTİ

Öğretmen açığının kapatılması gerekçesiyle 2010 yılında başlatılan ücretli öğretmenlik kapsamında okullarda görev yapan öğretmenler, bir kez daha yok sayıldı. Türkiye genelindeki on binlerce ücretli öğretmen, koronavirüs salgını nedeniyle eğitime ara verilmesi nedeniyle okula gidemeyince, ücret alamama tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan sorunun çözümüne ilişkin bir adım beklerken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un “Mevzuat buna izin vermiyor” açıklaması hayal kırıklığını derinleştirdi.

ÇOCUĞUMUZA NASIL BAKACAĞIZ?

Sosyal medya üzerinden Bakan Selçuk’un açıklamalarına tepki gösteren ücretli öğretmenler, şu paylaşımları yaptı:

  • Yıllardır mağdur ediliyoruz. Şimdi de görmezden gelindik. Evdeki çocuğumuza nasıl bakacağız?
  • Faturalarımızı nasıl ödeyeceğiz? Tek isteğimiz insan gibi yaşamak. Mağduriyetimizi giderin.
  • Keyfimizden okula gitmiyormuşuz gibi davranılıyor. Eğitime verilen ara mecburi, bizim suçumuz ne?

UCUZ İŞ GÜCÜ

CHP Milletvekili Ali Keven de öğretmenlerin mağduriyetinin giderilmesi istedi. BirGün’e konuşan Keven, şunları söyledi: “Milli Eğitim Müdürlükleri adeta ucuz iş gücü olarak kullandıkları ücretli öğretmenlerin sorunlarına karşı kayıtsız kalmaktadır. Ücretli öğretmenler okulların tatil edilmesinden dolayı maaş alamıyorlar ve evlerine ekmek götüremiyorlar. Ücretli öğretmenleri asgari ücretin dahi altında kölelik şartlarında çalışmaya mahkum eden Saray bu çığlığı duymalıdır. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan bu mağduriyeti giderecek bir çalışma yapmasını bekliyoruz.”

20-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş