Arama sonuçları

UEFA’dan futbolcu gençlere GROW okulları

UEFA’dan futbolcu gençlere GROW okulları

UEFA’dan futbolcu gençlere GROW okulları. UEFA, TFF başta olmak üzere üyesi olan 49 ülkeyle, futbolun kalkınması için bir yatırım programı başlattı. 2024’te uygulamaya geçirilmesi plananan ‘Grow’ (yetiştirme) projesinin Türkiye sorumlusu ise şu anda koronavirüs ile savaşan Rüştü Reçber.

UEFA'DAN FUTBOLCU GENÇLERE GROW OKULLARI

Projenin Türkiye ayağında kilit rolü okullar üstelenecek. 2 aşamalı planın ilk ayağında öğretmen ve antrenör eğitimi, okul içi ve ders dışı çalışmalar var. İkinci ayak ise kulüp-okul işbirliği ile yapılacak.

HEDEF 95 BİN 200 ÖĞRENCİ

GROW’un pilot il uygulamasında, 39 ilçe ve 6 bölgeye ayrılan İstanbul ile 1’er bölge olarak planan Trabzon ve Rize yer alıyor. İstanbul’da 260, Trabzon ve Rize’de 28 okul seçildi. Projeden toplan 20.800 erkek ve 2.2.40 kız öğrenci faydalanabilecek. İlerleyen aşamalarda ise projeye 12 şehir daha eklenecek. 2022-23’te ülke geneli proje kapsamına dahil edilecek. 2024 sonunda 1.190 okul ve 95 bin 200 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

MALİYET 102 MİLYON TL

Ülke sporunun kurtuluşu olarak görülen GROW projesinin 4 yıllık maliyeti ise uapılan taslak planda 102 milyon 406 bin 410 TL olarak hesaplandı. Öğrenci ve sporcu başına ortaya çıkan birim maliyet ise 790 TL. TFF’nin, UEFA ile ortak şekilde yürüttüğü bu proje için Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Spor Bakanlığı, hazırlanan eşgüdüm planına göre hareket edecek.

GROW NEDİR?

2015 yılında UEFA tarafından hayata geçirilen Grow, 2024 vizyonu çerçevesinde geleceğe yatırım olarak görülen bir altyapı projesi. 4 ana başlıkta toplanan GROW, 49 ülke ile aynı anda uygulamaya kondu. Bu başlıklar; gelir kaynaklarınını yükseltilmesi, aktif oyuna katılımın arttırılması, imajın gözden geçirilmesi ve düzeltilmesi, futbol ilgisini yükseltmek (dijitalleşme).

UEFA VE TFF’NİN PROJE HEDEFLERİ

  1. Küçük yaşta spor yapma alışkanlığı kazandırmak.
  2. Donanımlı futbol eğitimcisi sayısını arttırmak.
  3. Spor yoluyla teknoloji bağımlılığı, obezite gibi birçok hastalık riskinden uzaklaşmak.
  4. Toplumsal, sınıfsal ayrımcılığı ortadan kaldırmak.
  5. Alkol ve madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıkların önüne geçmek.
  6. Sportif başarıyı ve performans arttırmak.

01-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş