Arama sonuçları

Ukrayna’da okuyan öğrenciler: Nasıl başvuru yapacaklar?

Ukrayna’da okuyan öğrenciler: Nasıl başvuru yapacaklar?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar Ukrayna'daki üniversitelerde okuyan Türk öğrencilerin durumuna ilişkin de açıklama yaptı. Özvar, şunları kaydetti:

UKRAYNA’DA OKUYAN ÖĞRENCİLER

"Ukrayna'dan gelen öğrencilerimizin öğrenim bilgilerini beyan edecekleri bir internet sayfası tasarladık, öğrenim bilgilerini bizlerle paylaşmalarını istedik. Şu anda başvurular devam ediyor ve bugün itibarıyla 3 bine ulaşmış durumda. Yatay geçiş şartlarını karşılayamayan öğrencilerimiz de özel öğrenci statüsünde üniversitelere başvuruda bulunabilecekler."

NE OLMUŞTU?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Ukrayna'da üniversite öğrenimi alan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler ile ilgili 9 Mart 20222 tarihinde karar aldı. Buna göre Türkiye'deki bir yükseköğretim programına yatay geçiş yapabilmeleri konusunda her türlü kolaylığın sağlanacağı, şartları karşılayamayanlara ise özel öğrenci statüsünün verileceği bildirildi.

 YÖK'ten, Ukrayna'daki üniversitelerde okuyan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilere yönelik yazılı açıklama yapıldı.

YATAY GEÇİŞ YA DA ÖZEL STATÜ

Yükseköğretim Kurulunun, Ukrayna'da yakın zamanlarda ortaya çıkan savaş ve çatışma sebebiyle öğrenimlerini yarıda bırakarak ülkeye dönmek zorunda kalan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatlarının aksamaması için alınabilecek önlemler üzerinde çalıştığına işaret edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Ukrayna'ya giden öğrencilerimizden ülkemizdeki bir yükseköğretim programına yatay geçiş için gereken şartları sağlayanların, talep ve tercihleri dikkate alınarak yatay geçiş yapabilmeleri konusunda her türlü kolaylık sağlanacaktır. Yatay geçiş şartlarını karşılayamayan öğrencilerimize ise 2021-2022 öğrenim yılı bahar dönemi başlamış olmasına rağmen Türkiye'deki üniversitelerde özel öğrenci statüsünde eğitim ve öğretimlerine devam etme imkan ve fırsatı verilecektir. Bu kapsamda Ukrayna'dan ülkemize dönen öğrencilerin, özel öğrencilik imkanından nasıl faydalandırılacağı hususu Yükseköğretim Kurulumuz tarafından önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Açıklamada, öğrencilerin, özel öğrenci statüsünden faydalanabilmesi için YÖK tarafından hazırlanan "https://ukraynabilgiformu.yok.gov.tr/" bağlantı adresine ulaşarak istenen bilgileri doldurmaları gerektiği belirtildi.

 

 

12-03-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş