Arama sonuçları

‘Ulusal Sanal Gerçeklik Proje Yarışması’na başvurular 1 Nisan'da

‘Ulusal Sanal Gerçeklik Proje Yarışması’na başvurular 1 Nisan'da

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Genel Başkanı Rahmi Aktepe, TBD'nin 50'nci yılı dolayısıyla sanal ortamda düzenlenecek "Ulusal Sanal Gerçeklik Proje Yarışması"na başvuruların 1 Nisan'da başlayacağını söyledi.

Derneğin çalışmaları hakkında bilgi veren Aktepe, "Teknoloji üreten Türkiye bizim çıkış noktamız. Bugün Türkiye'nin değişmesi ve dönüşmesi için önemli çaba içindeyiz" diye konuştu.

Aktepe, söz konusu değişim ve dönüşüm için diğer sivil toplum örgütleri ve üniversitelerle iş birliğinin önemine işaret etti.

TBD ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenecek "Ulusal Sanal Gerçeklik Proje Yarışması"na da değinen Aktepe, yarışmanın nitelikli insan gücü oluşmasına katkı sağlayacağını söyledi.

ÖĞRENCİLER YARIŞMAYA ÜCRETSİZ KATILABİLECEKLER

Aktepe, yarışmayla gençlerin VR (sanal gerçeklik) teknolojilerinde katma değeri yüksek ürünler geliştirmelerine ve bu kültürünün yaygınlaştırılmasına katkı sağlanacağını anlattı.

Aktepe, öğrencilerin ücretsiz katılabileceği serbest, açık, şartlı ve 2 aşamalı olarak düzenlenecek yarışmaya 1-30 Nisan arasında başvuru yapacak adayların ön elemeye tabi tutulacaklarını bildirdi.

Aktepe, nihai yarışmada ise yarışmacıların, projelerini belirtilen tarihte video olarak, daha sonra da çevrim içi katılacakları salon ortamında uzaktan sunacaklarını sözlerine ekledi.

09-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş