Arama sonuçları

Uluslararası öğrenci sayısı 250 bine ulaştı

Uluslararası öğrenci sayısı 250 bine ulaştı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) eğitim gören uluslararası öğrenciler ve Türk sporcu öğrencilerle bir araya geldi.

Prof. Dr. Özvar, beraberindeki YÖK Yürütme Kurulu üyeleri Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Prof. Dr. Ömer Açıkgöz ile DÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç'u ziyaret etti.

Daha sonra rektörlük binası toplantı salonunda öğrencilerle görüşen Özvar, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Özvar, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, uluslararası öğrencilerin Dicle Üniversitesine olan ilgisinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

"250 BİNİ BULAN ULUSLARARASI ÖĞRENCİMİZ VAR"

Uluslararası öğrencilere eğitim vermekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özvar, şunları kaydetti:

"Türkiye uluslararası öğrenciler için cazip bir destinasyon varış noktası diyebiliriz. Yüksek öğretimlerini tamamlayabilecekleri, burada yetişebilecekleri çok önemli bir merkez, dünyanın son yıllarda yüksek öğretim alanında yıldızı parlayan ülkelerden bir tanesi. Türkiye'deki yüksek öğretim kurumları bir bütün olarak dünyada rekabetçi bir eğitim veren kurumlardır. Türkiye'de 200'ün üzerinde yüksek öğretim kurumu var. Bu kurumlarda 250 bini bulan uluslararası öğrencimiz var. Yani bir çeyrek milyon öğrencimize Türkiye'de ev sahipliği yapıyoruz."

Dünyanın her yerinden öğrencilerin Türkiye'ye geldiğini aktaran Özvar, "Dicle Üniversitesinde güzel bir eğitim aldığınızı, kaliteli programlarda öğrenim gördüğünüzü biliyorum. Diyarbakır'ımızın bu güzide üniversitesinde çok sayıda uluslararası öğrencilerimizin olması bizler açısında fevkalade önemli" dedi.

Olimpiyatlarda derece alan sporcu öğrencileri tebrik eden Özvar, öğrencilerin başarılarından dolayı gurur duyduğunu söyledi.

16-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş