Arama sonuçları

Üniversite diploması kariyer ve kazanç için yeterli mi?

Üniversite diploması kariyer ve kazanç için yeterli mi?

Uluslararası eğitim platformu Laba'nın, "NielsenIQ Türkiye" ile ülke genelinde yaptığı "E-Learning Algı Araştırması"nın sonuçları basın toplantısıyla duyuruldu.Toplantıya Laba Üst Yöneticisi (CEO) Yevhen Feldman, Laba Türkiye Ülke Müdürü Elif Tuzlakoğlu, NielsenIQ Non-FMCG Sektör Lideri Dilek Baylam ile çok sayıda davetli katıldı.

Tuzlakoğlu, burada yaptığı konuşmada, yeni tip koronavirüs ile çevrim içi eğitim sektörü için yeni bir dönemin başladığını söyledi. Tuzlakoğlu, pandemi döneminin evden çalışma modelinin şekillenmesinde etkili olduğunu, çalışanların bu sayede kişisel gelişimleri için daha çok zaman yaratabildiklerini belirtti.

NielsenIQ Non-FMCG Sektör Lideri Baylam ise pandemi ile birlikte yükselen bir trend haline gelen çevrim içi eğitimlerin katılımcıların kariyerleri ve iş yaşamını desteklemenin yanı sıra çalışma ile iş arama motivasyonlarında önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Baylam, çevrim içi eğitimlerin özellikle aktif çalışma hayatı olanların en çok tercih ettiği yöntemlerin başında geldiğini vurgulayarak, şöyle dedi:

ÜNİVERSİTE DİPLOMASI YETERLİ Mİ?
 

"E-Learning Algı Araştırması'na göre online eğitim alanların yüzde 72'si, üniversitede öğrendikleri bilgilerin hızla eskidiğini dile getirirken, katılımcıların sadece yarısı üniversite diplomasını hedefledikleri kariyer ve maddi kazanç noktasında yeterli buluyor. Araştırma sonuçlarına göre, yakın zamanda iş dünyası ile ilgili online eğitim satın aldığını belirten katılımcıların yüzde 72'si üniversitede öğrendikleri bilgilerin hızla eskidiğini söylüyor."

Araştırmaya göre katılımcıların sadece yüzde 50'sinin üniversite diplomasının hedefledikleri kariyer için yeterli olduğunu düşündüğünün altını çizen Baylam, şöyle devam etti:

EĞİTİM GÖRDÜĞÜ ALANDA ÇALIŞMA İSTEĞİ

"Yüzde 54'ü ise kendi işini kurmasında ve çok kazanmasında üniversite eğitiminin etkili olacağını düşünüyor. Katılımcıların yarısı, daha az para kazanacağını bilse bile kesinlikle üniversitede eğitim gördüğü alanda çalışmak istediğini söylüyor. Online eğitimleri tercih etme sebepleri arasında yüzde 59 oranıyla kariyere katkı sağlaması başı çekerken bireysel gelişimlerine katkı sağlaması nedeniyle tercih edenlerin oranı yüzde 57 olarak öne çıkıyor. Sadece yeni şeyler öğrenmek istedikleri için online eğitim alan katılımcıların oranı ise yüzde 50. Katılımcıların online eğitim seçimlerinde etkili olan en önemli unsur ise yüzde 59 ile eğitmen kalitesi olarak öne çıkıyor."

ARAŞTIRMA SONUÇLARI

Araştırma, 21-45 yaş arası aktif iş hayatına katılım sağlayan ve çevrim içi eğitim alan Türkiye genelindeki 506 kişiyle yapıldı.

İş dünyası ile ilgili eğitimleri hangi sıklıkla almayı tercih ettikleri sorusunun yöneltildiği katılımcıların yüzde 15'i "2 haftada 1", yüzde 10'u "3 haftada 1", yüzde 15'i ise "ayda 1 kez" seçeneğini tercih ettiğini belirtti.

Tüm katılımcılar özelinde bir değerlendirme yapıldığında ise ortalama olarak 1 kişinin yılda 9 kez çevrim içi eğitim satın alması dikkati çekti. Katılımcıların yüzde 31'i ise en çok kış mevsiminde çevrim içi eğitim satın almayı tercih ettiklerini belirtirken katılımcıların yüzde 29'u bu tercihin mevsime bağlı olmadığını kaydetti.

Araştırmaya katılanların yüzde 84'ü çevrim içi eğitimlerin yeniliğe teşvik ettiğini, yüzde 82'si ise iş verimini yükselttiğini ifade etti. Katılımcıların yüzde 88'i şirketlerin çalışanlarına özel eğitimler planlamasının motivasyonu artıracağını dile getirirken, yüzde 57'sinin eğitim ödemelerini şirketlerinin yaptığını kaydetti.

Araştırmaya katılanların yüzde 79'u ise iş seçiminde kurumun sunduğu eğitim fırsatlarını göz önünde bulundurduğunu ifade etti.

10-06-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş