Arama sonuçları

Üniversite öğrencileri sınavlarda mazeret hakkı istiyor

Üniversite öğrencileri sınavlarda mazeret hakkı istiyor

Üniversite öğrencileri sınavlarda mazeret hakkı istiyor. BirGün'de yer alan habere göre, YÖK'ün üniversitelerde dönem sonu sınavları ile bu eğitim ve öğretim yılına ait diğer sınavların yüz yüze gerçekleştirilmeyeceğini açıklamasının ardından, İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri, "Sınavlar için teknik sorun yaşansa dahi ikinci sınav hakkının tanınmayacak olmasına" itiraz etti.

Sosyal medya üzerinden itirazlarını dile getiren öğrenciler, "Sınavlarda mazeret hakkımızın olmasını istiyoruz, sesimize kulak verin" çağrısı yaptı.

Öğrenci Sendikası Twitter hesabından yapılan çağrıda, "İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri, sınavlar için teknik sorun yaşansa dahi 2. sınav hakkının tanınmayacak olmasına itiraz ediyor. Sınavlarda mazeret hakkımızın olmasını istiyoruz, sesimize kulak verin" denildi.

ÜNİVERSİTEDE SINAVLAR NASIL YAPILACAK?

Üniversitelerde sınavların dijital imkanlar veya ödev, proje gibi alternatif yöntemler uygulanarak yapılacağı kaydedildi.

YÖK'ten yapılan açıklamada, "Üniversitelerde dönem sonu sınavları ile bu eğitim ve öğretim yılına ait diğer sınavlar, yüz yüze gerçekleştirilmeyecek. Üniversitelerde sınavlar, dijital imkanlar veya ödev, proje gibi alternatif yöntemler uygulanarak yapılacak" denildi.

25-05-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş