Arama sonuçları

Üniversite öğrencileri turistik ilçe Bodrum'un 'kalbine' dokunacak

Üniversite öğrencileri turistik ilçe Bodrum'un 'kalbine' dokunacak

Muğla'nın gözde turizm kenti Bodrum'da, "İki Meydan Bir Cadde Kentsel Tasarım ve Mimarlık Öğrencileri Yarışması" yapılacağı bildirildi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki basın toplantısında, yarışmanın Bodrum'un kent merkezinde ve belirlenen alanlarda gerçekleştirileceğini söyledi.

İnsanların sükunet ve huzur için artık kıyılara daha çok göç etmeye başladığını belirten Aras, Bodrum'un hem yetişkinlerin dingin yeri hem de gençlerin özgür bir ortam bulduğu dünya çapında ender ve aranan bir kent olduğunu anlattı.

ÖĞENCİLER İÇİN YATIRIM

İlçenin doğal güzellikleriyle de dikkati çektiğini vurgulayan Aras, şöyle dedi: 

"Öğrencilere yapılacak en iyi yatırım onları özgür bireysel ifadeye mesleki üretime çekerek güvenle sorumluluk almalarını sağlamak ve ödüllendirmek olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle üniversite öğrencilerinin yaratıcı fikirlerinden yararlanmayı amaçladık. Amacımız Türkiye'de var olan 100'ü aşkın mimarlık, kentsel tasarım, şehir ve bölge planlama, peyzaj mimarlığı bölümlerinin dönem projesi olarak gündemlerine girmek ve Bodrum'un geleceği konusunda tasarım düşüncelerinin üretilmesini sağlamaktır. "

Proje yarışmasının Bodrum kent merkezi ile belirlenen birçok alanda haziran ve aralık ayları arasında yapılacağını bildiren Aras, jüri tarafından seçilen öğrenciye ödül verileceğini ifade etti.

25-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş