Arama sonuçları

Üniversite öğrencilerinden online eğitim protestosu

Üniversite öğrencilerinden online eğitim protestosu

Üniversite öğrencilerinden online eğitim protestosu. Arnavutluk'ta yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle alınan online eğitim kararı protesto edildi.

Başkent Tiran'daki Eğitim, Spor ve Gençlik Bakanlığı önünde toplanan üniversite öğrencileri, online eğitim kararına tepki göstererek, yeniden sınıflara dönmeyi talep etti.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN ONLİNE EĞİTİM PROTESTOSU

Üzerinde "Online eğitimi reddediyoruz" ve "Cehalet, Kovid'den daha fazla öldürür" yazılı dövizler taşıyan öğrencilere, bazı eğitimciler de destek verdi.

Öğrenciler, herkesin teknolojik ekipmanı edinme imkanı olmadığına dikkati çekerek, online eğitimde gerekli bilgileri sağlayamadıklarını ve en azından seminerlerin sınıflarda gerçekleşmesi gerektiğini dile getirdi.

Salgın önlemleri kapsamında toplanmaların yasak olduğunu ve göstericilerden dağılmasını isteyen emniyet güçleri ile öğrenciler arasında küçük çapta arbede de yaşandı.

Öte yandan Tiran'daki Askeri Bilimler Fakültesinin açılışında konuşan Eğitim, Spor ve Gençlik Bakanı Evi Kuşi, Uzmanlar Komisyonunun bu yöndeki kararının kolay olmadığını belirterek, bunun virüsün daha fazla yayılmasını önlemek için salgının dinamikleri tarafından "empoze edildiğini" savundu.

Öğrenci ve akademisyenlerden sabırlı olmalarını isteyen Kuşi, yeni akademik yılın iyi bir şekilde başlaması ve devam edebilmesi için tüm önlemlerin alındığını sözlerine ekledi.

Arnavutluk'taki Uzmanlar Komisyonunun kararına göre eğitim en az bir ay boyunca öğrencilerin fiziksel katılımı olmadan devam edecek ve salgının seyrine göre ek kararlar alınacak.

02-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş