Arama sonuçları

Üniversite öğrencilerinin geliştirdiği roket TEKNOFEST'te yarışacak

Üniversite öğrencilerinin geliştirdiği roket TEKNOFEST'te yarışacak

Trakya Üniversitesi (TÜ) Mühendislik Fakültesi Simurg Roket Takımı öğrencileri, uzun bir çalışmanın ardından 3 bin metre yükselebilen "Gökdoğan" adını verdikleri roket tasarladı.

TÜ Öğretim Üyesi ve takımın danışmanı Aydın Güllü, AA muhabirine, mühendislik bölümünden 10 öğrenciden oluşan ekibin 9 aydır roket yapımı için çalıştığını söyledi.

GÖKDOĞAN İLE YARIŞACAKLAR

Öğrencilerin yaz tatilini de okuldaki atölyede çalışarak geçirdiğini anlatan Güllü, takımın "Gökdoğan" adını verdiği bir roket yaptığını anlattı.

Güllü, roketin, Aksaray'daki Tuz Gölü'nde 6 Ağustos'ta düzenlenecek Havacılık, Uzay veTeknoloji Festivali (TEKNOFEST) yarışmasında fırlatılacağını belirtti. Güllü, "Takım üyesi öğrencilerin ufku burada açıldı. Kendilerini roket, uydu sistemleri, insansız hava araçları gibi sektörlerde çok geliştirdiler. İnsansız hava araçlarının sensör teknolojilerini biliyorlar. Onlara yazılım geliştiriyorlar" dedi.

Güllü, 3 bin metre irtifaya sahip roketi Roketsan'ın motor desteğiyle yaptıklarını ve çalışmalara devam ettiklerini kaydetti.

SELÇUK BAYRAKTAR'I ÖRNEK ALIYORUZ

Elektrik Elektronik Bölümü öğrencisi ve takımın kaptanı Bengüsu Şen de yoğun bir çalışma süreci geçirdiklerini dile getirdi.

Yaz tatilini okulda geçirdiklerini anlatan Şen, "Gökdoğan'da herkesin emeği var. SİHA ve İHA'ları yapan Selçuk Bayraktar'ı örnek alıyoruz" dedi.

Takım üyesi Alperen Yüksel ise dünyada ve Türkiye'de son yıllarda havacılık ve uzay teknolojisinde gelişmeler yaşandığını söyledi.

04-08-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş