Arama sonuçları

Üniversiteli yazdı, gençler marşa klip çekti

Üniversiteli yazdı, gençler marşa klip çekti

Türkiye'nin farklı üniversitelerinde eğitim gören gençler, Samsun'da üniversite öğrencisinin yazdığı "19 Mayıs Gençlik Marşı" klibinde rol aldı.

Sivil Yaşam Derneği (SİYAMDER) çatısı altında Türkiye'nin farklı üniversitelerinde eğitim gören gençler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının Milli Mücadele'yi başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 102'nci yıl dönümü için klip hazırladı.

SAMSUN'DA BULUŞTULAR

Samsun'da bir araya gelen gençler, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Ayşen Gürsoy'un yazdığı "19 Mayıs Gençlik Marşı"na klip çekti.

SİYAMDER Samsun Başkanı ve OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Ayşen Gürsoy, basın mensuplarına, tamamıyla bilimsel ve kanıta dayalı uygulamalarla 16-29 yaş aralığında yer alan tüm gençlerin, liderlik potansiyellerini ortaya çıkarabilecekleri bir platform olarak hizmet verdiklerini aktardı.

BANDIRMA VAPURU'NDA ÇEKİLDİ

"Umudun Bittiği Yerde Mücadele Başlar" Projesi kapsamında 19 Mayıs Gençlik Marşı'nı yazdığını anlatan Gürsoy, şöyle dedi: "Türkiye'nin farklı üniversitelerinden Samsun'a gelen gençler, 19 Mayıs 1919 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından Samsun'da başlatılan Kurtuluş Mücadelesi'nin ruhu yaşadılar. Daha sonra 19 Mayıs Gençlik Marşı'na klip çekme kararı aldık ve çekimlerin büyük çoğunluğunu Bandırma Vapuru'nda gerçekleştirdik. Sonrasında sponsor desteğiyle bir stüdyoda marşı birlikte seslendirdik." 

19-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş