Arama sonuçları

Üniversiteden online sınav için ‘onur sözleşmesi’ imzalama zorunluluğu

Üniversiteden online sınav için ‘onur sözleşmesi’ imzalama zorunluluğu

Üniversiteden online sınav için ‘onur sözleşmesi’ imzalama zorunluluğu. İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ), online sınavlarda öğrencilere ‘onur sözleşmesi’ imzalamayı şart belirledi.

Pandemi sebebiyle finallerin online olarak yapılmasına karar verilen üniversitede, öğrencilere dürüstlük ve doğrulukla hareket edeceğini taahhüt eden bir onur sözleşmesi gönderildi. Sözleşme onaylanmadığı takdirde ise sınavlara giriş yapılamayacağı duyuruldu. Sözleşmede ayrıca soruların tek tek cevaplanacağı ve geri dönüş imkânının bulunmamasından ötürü soruların boş bırakılmaması gerektiği ifade edildi.

Okulun gönderdiği onur sözleşmesinde şu ifadeler yer aldı: “Ben, İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencisi olarak, şimdi alacağım bu sınavda dürüstlük ve doğrulukla hareket edeceğime, aşağıdaki sorumluluk ve yükümlülükleri yerine getireceğime söz veririm: Bu sınavı tek başına alıyorum. Bu sınav sürecince hiç kimseden yardım almayacağım. Sınav sırasında, herhangi bir kimse ile sözlü veya yazılı iletişim kurmayacağım. Sınava girerken başka tarayıcı açmayacağım. Yardımcı teknolojiyi kullanma izni verilmediği sürece, sınavda telefon, tablet veya ek bilgisayar gibi diğer cihazları kullanmayacağım. Ekran görüntüleri almayacağım, paylaşmayacağım ve sınav sorularını hiçbir biçimde kopyalamayacağım. Okudum, anladım ve kabul ettim.”

‘EVCİL HAYVANLAR GİRMEMELİ’

Sözleşmede ayrıca kopya işlemine maruz kalınmaması için, arka planda çalışan ve internet bağlantısı kullanan diğer uygulamaların da kapatılması gerektiği söylendi. Sınav sırasında bulunulan ortamda öğrencinin dışında kimsenin bulunmaması belirtilen maddede, ‘evcil hayvanların sınavın yapıldığı ortama girip çıkmaması gerekmektedir’ cümlesi de dikkat çekti.

29-05-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş