Arama sonuçları

Üniversiteler bahar döneminde açılabilecek mi? Sağlık Bakanı Koca ne dedi?

Üniversiteler bahar döneminde açılabilecek mi? Sağlık Bakanı Koca ne dedi?

Geçtiğimiz mart ayından bu yana uzaktan eğitimin sürdüğü üniversitelerde bahar dönemi yüz yüze eğitim olabilir mi? İşte bu soruyu YÖK, geçtiğimiz hafta “acil görüş istemi” ile Sağlık Bakanlığı’na yöneltti. Henüz bir yanıt gelmedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilkent Yerleşkesi'nde birlikte gerçekleşen Toplum Bilim Kurulu ve Koronavinüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. YÖK'ün üniversitelerde bahar döneminde yüz yüze eğitime ilişkin Bilim Kurulu'ndan acil görüş istediğinin hatırlatılması üzerine Koca, şöyle konuştu:

"Bu konuyla ilgili Bilim Kurulumuz görüşüyor. Zannediyorum biz bu hafta bu konuyla ilgili bir cevap vermiş olacağız. Ama şunu söyleyebilirim; şu an salgının geldiği seyir vakaların özellikle son iki hafta giderek bir artış içinde olduğu, mutasyonların giderek varlığını gösterdiği şeklinde. Özellikle yüz yüze eğitimin uygulamalı eğitimler dışında bu dönemde başlatılmasının risk teşkil ettiğini şimdiden söyleyebilirim."

ÖĞRETMENLERE AŞI NE ZAMAN OLACAK?

Koca, bir başka soru üzerine yüz yüze eğitime geçecek okullar için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan listelerin alındığını ifade ederek, şöyle dedi:

 "Şubat sonuna doğru öğretmenlerimiz için de, özellikle eğitim başlanacak olan sınıflar için söylüyorum, aşılama takvimi başlamış olacak."

10-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş